Cantariti cu mare precizie ingredientele.
Amestecati zaharul cu apa + colorantul, apoi luati cate putin din compozitia sfaramicioasa si framantati in palma pana se leaga amestecul si se compacteaza (de la caldura mainilor).
Treceti cu grija bilutele obtinute prin razatoarea cu ochiuri mari, razuind incet si apasat doar prin 2- 4 ochiuri ale acesteia si remodeland la nevoie forma de minge, Lasati „ serpisorii” sa cada direct pe o foaie de copt asezata intr-o tava si pe cat posibil fara sa se suprapuna si fara sa umblati la ei.
Lasati granulele 24 ore intr-un loc cald si uscat.
Le puteti pregati din timp deoarece ele se pot pastra dupa uscare, mai mult de 1 luna, in borcanase sau cutii de plastic prevazute cu capac etans.
* Zaharul din comert contine 3 % amidon. Acesta impiedica topirea zaharului in cuptorul incins
** Zaharul decorativ poate fi colorat, dar mare atentie- daca folositi colorant alimentar lichid, in total (la cantitatea de zahar precizata) sa aveti doar 10 g (apa + colorant lichid) .
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii