Ungem o tava de cuptor cu ulei si asezam doua foi filo, le ungem si pe deasupra cu pensonul imnuiat in ulei. Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da la cuptor tava pana cand foile sunt rumenite. Se repeta actiunea in functie de numarul de foi.
Crema: Amestecam laptele condensat cu apa si cu maizena, adaugam scortisoara si apa de flori de portocal si punem pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si asteptam sa se racoreasca.
Spalam capsunile si le taiam maruntel, menta la fel, se amesteca impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar.
Asambalarea: Taiam cu atentie foile caci sunt foarte fragile. Trebuie sa rezulte 8 portii.
La fiecare portie asezam un rand de foi, cateva linguri de crema si deasupra capsunile, continuam cu foi, iar crema, iar capsuni pana la final cand ultimul strat vor fi foile. Pudram cu zahar si decoram dupa placere.
Servim, pofta buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii