Ungem o tava de cuptor cu ulei si asezam doua foi filo, le ungem si pe deasupra cu pensonul imnuiat in ulei. Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da la cuptor tava pana cand foile sunt rumenite. Se repeta actiunea in functie de numarul de foi.
Crema: Amestecam laptele condensat cu apa si cu maizena, adaugam scortisoara si apa de flori de portocal si punem pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si asteptam sa se racoreasca.
Spalam capsunile si le taiam maruntel, menta la fel, se amesteca impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar.
Asambalarea: Taiam cu atentie foile caci sunt foarte fragile. Trebuie sa rezulte 8 portii.
La fiecare portie asezam un rand de foi, cateva linguri de crema si deasupra capsunile, continuam cu foi, iar crema, iar capsuni pana la final cand ultimul strat vor fi foile. Pudram cu zahar si decoram dupa placere.
Servim, pofta buna!
Această rețetă rapidă am văzut-o la Madi si mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag.
Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelitaDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
Comentarii