Vis Oriental

Complexitate
redusa
Vis Oriental

Ingrediente

  • 500 g de capsuni
  • un pachet de foi fillo
  • ~400 g de lapte condensat dulce
  • 400 ml de apa
  • 4 linguri cu varf cu maizena
  • 1-2 betisoare de scortisoara
  • 5 lingurite de apa de flori de portocal
  • 1 buchet mic de menta proaspata
  • 3-4 linguri de zahar
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Ungem o tava de cuptor cu ulei si asezam doua foi filo, le ungem si pe deasupra cu pensonul imnuiat in ulei. Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da la cuptor tava pana cand foile sunt rumenite. Se repeta actiunea in functie de numarul de foi.

Crema: Amestecam laptele condensat cu apa si cu maizena, adaugam scortisoara si apa de flori de portocal si punem pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si asteptam sa se racoreasca.

Spalam capsunile si le taiam maruntel, menta la fel, se amesteca impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar.

Asambalarea: Taiam cu atentie foile caci sunt foarte fragile. Trebuie sa rezulte 8 portii.

La fiecare portie asezam un rand de foi, cateva linguri de crema si deasupra capsunile, continuam cu foi, iar crema, iar capsuni pana la final cand ultimul strat vor fi foile. Pudram cu zahar si decoram dupa placere.

Servim, pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca