Ungem o tava de cuptor cu ulei si asezam doua foi filo, le ungem si pe deasupra cu pensonul imnuiat in ulei. Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da la cuptor tava pana cand foile sunt rumenite. Se repeta actiunea in functie de numarul de foi.
Crema: Amestecam laptele condensat cu apa si cu maizena, adaugam scortisoara si apa de flori de portocal si punem pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si asteptam sa se racoreasca.
Spalam capsunile si le taiam maruntel, menta la fel, se amesteca impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar.
Asambalarea: Taiam cu atentie foile caci sunt foarte fragile. Trebuie sa rezulte 8 portii.
La fiecare portie asezam un rand de foi, cateva linguri de crema si deasupra capsunile, continuam cu foi, iar crema, iar capsuni pana la final cand ultimul strat vor fi foile. Pudram cu zahar si decoram dupa placere.
Servim, pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAm pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii