Scoatem inghetata din frigider, astfel sa se poata inmuia in timp ce preparam reteta.
Infasuram un bol budinca de 4 litri cu 3 straturi de folie de plastic.
Taiem cozonacul in felii groase de 2 cm. Aranjam feliile de cozonac intr-un singur strat in jurul bolului si le împingem in jos in cazul în care se suprapun.
Turnam o parte din vin peste cozonac si asteptam putin pana se absoarbe.
Adaugam un strat de inghetata si folosim o lingura pentru a uniformiza stratul. Presaram fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de Clementine pe partea de sus.
Adaugam din nou un strat de inghetata si presaram din nou fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de clementine.
Adaugam ultimul strat de inghetata si punem deasupra felii de cozonac pe care le stropim cu vinul santo. Acoperim vasul cu folie si il punem in congelator.
Inainte de servire, punem ciocolata la topit la bain marie. Desfacem puddingul din folie si il asezam pe un platou.
Turnam ciocolata topita peste pudding si optional ornam cu bucati de ciocolata sau coaja de clementine.
Este o reteta vegana delicioasa, foarte potrivita pentru o zi de sarbatoare. Eu am pregtit-o pentru masa de Revelion.
Va doresc Pofta Buna!
Pentru masa de Revelion am pregatit un desert delicios si foarte usor de facut dupa reteta lui Jamie Oliver: http: //www.Jamieoliver.Com/recipes/fruit-recipes/winter-pudding-bombe

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii