Vegan Winter Pudding Bombe

Complexitate
redusa
Vegan Winter Pudding Bombe

Ingrediente

  • 2 litri de inghetata vegana de vanilie si ciocolata
  • 2 kg cozonac vegan
  • 250 ml vin santo
  • 6 linguri de gem de zmeura
  • 50 g fistic crud
  • 150 g visine din compot
  • 80 g fructe glasate
  • 6 clementine decojite si taiate in felii
  • 400 g ciocolata neagra vegana

Mod de preparare

Scoatem inghetata din frigider, astfel sa se poata inmuia in timp ce preparam reteta.

Infasuram un bol budinca de 4 litri cu 3 straturi de folie de plastic.

Taiem cozonacul in felii groase de 2 cm. Aranjam feliile de cozonac intr-un singur strat in jurul bolului si le împingem in jos in cazul în care se suprapun.

Turnam o parte din vin peste cozonac si asteptam putin pana se absoarbe.

Adaugam un strat de inghetata si folosim o lingura pentru a uniformiza stratul. Presaram fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de Clementine pe partea de sus.

Adaugam din nou un strat de inghetata si presaram din nou fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de clementine.

Adaugam ultimul strat de inghetata si punem deasupra felii de cozonac pe care le stropim cu vinul santo. Acoperim vasul cu folie si il punem in congelator.

Inainte de servire, punem ciocolata la topit la bain marie. Desfacem puddingul din folie si il asezam pe un platou.

Turnam ciocolata topita peste pudding si optional ornam cu bucati de ciocolata sau coaja de clementine.

Este o reteta vegana delicioasa, foarte potrivita pentru o zi de sarbatoare. Eu am pregtit-o pentru masa de Revelion.

Va doresc Pofta Buna!
Pentru masa de Revelion am pregatit un desert delicios si foarte usor de facut dupa reteta lui Jamie Oliver: http: //www.Jamieoliver.Com/recipes/fruit-recipes/winter-pudding-bombe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Tort Egiptean
Bucataras.RO

Tort Egiptean

Tort Egiptean
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia