Vegan Winter Pudding Bombe

Complexitate
redusa
Vegan Winter Pudding Bombe

Ingrediente

  • 2 litri de inghetata vegana de vanilie si ciocolata
  • 2 kg cozonac vegan
  • 250 ml vin santo
  • 6 linguri de gem de zmeura
  • 50 g fistic crud
  • 150 g visine din compot
  • 80 g fructe glasate
  • 6 clementine decojite si taiate in felii
  • 400 g ciocolata neagra vegana

Mod de preparare

Scoatem inghetata din frigider, astfel sa se poata inmuia in timp ce preparam reteta.

Infasuram un bol budinca de 4 litri cu 3 straturi de folie de plastic.

Taiem cozonacul in felii groase de 2 cm. Aranjam feliile de cozonac intr-un singur strat in jurul bolului si le împingem in jos in cazul în care se suprapun.

Turnam o parte din vin peste cozonac si asteptam putin pana se absoarbe.

Adaugam un strat de inghetata si folosim o lingura pentru a uniformiza stratul. Presaram fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de Clementine pe partea de sus.

Adaugam din nou un strat de inghetata si presaram din nou fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de clementine.

Adaugam ultimul strat de inghetata si punem deasupra felii de cozonac pe care le stropim cu vinul santo. Acoperim vasul cu folie si il punem in congelator.

Inainte de servire, punem ciocolata la topit la bain marie. Desfacem puddingul din folie si il asezam pe un platou.

Turnam ciocolata topita peste pudding si optional ornam cu bucati de ciocolata sau coaja de clementine.

Este o reteta vegana delicioasa, foarte potrivita pentru o zi de sarbatoare. Eu am pregtit-o pentru masa de Revelion.

Va doresc Pofta Buna!
Pentru masa de Revelion am pregatit un desert delicios si foarte usor de facut dupa reteta lui Jamie Oliver: http: //www.Jamieoliver.Com/recipes/fruit-recipes/winter-pudding-bombe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti