Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Ingrediente

  • -1 pachet foi de placinta
  • -100 ml ulei
  • Sirop
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -sucul si coaja rasa de la ½ lamaie
  • Umplutura
  • -200 g orez cu bobul rotund (Arborio)
  • -70 g nuca de cocos
  • -200 ml lapte de soia
  • cald/apa
  • calda
  • -150 g zahar
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • - stafide inmuiate in rom/coniac si scurse, dupa gust (optional)
  • - scortisoara, dupa gust (optional)
  • Altele
  • - scortisoara pudra
  • dupa gust (optional)
  • - zahar brun, macinat fin, dupa gust (optional)
  • - pentru decor, nuca de cocos (optional)

Mod de preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Sirop
Fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii.
Dati deoparte.

Umplutura
Puneti la fiert orezul cu 1 ½ cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).
Adaugati nuca de cocos si laptele de soia cald/apa calda in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.
Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.
Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.
Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta si ungeti-o cu ulei.
Optional, puteti sa presarati peste foaia unsa scortisoara pudra si zahar brun, fin macinat, dupa gust.
Suprapuneti apoi inca o foaie si ungeti-o cu ulei.
Taiati foaia in 4 bucati dreptunghiulare.
Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.
Rulati dinspre partea cu orez formand un rulou.
Repetati pana se epuizeaza foile de placinta si umplutura.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei si pensulati rulourile pe deasupra cu ulei.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte sau ungeti-le cu sirop, cu ajutorul unei pensule, de mai multe ori.
Optional, dupa ce au fost insiropate, puteti sa le presarati cu nuca de cocos.

Lasati la racit in tava, apoi serviti, stropite cu sirop.
Foile de placinta, unse cu ulei si suprapuse, apoi unse din nou inainte de a fi date la cuptor, vor conferi produsului final un exterior crocant si auriu si interiorul moale si delicios care ispiteste orice pofticios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia