Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Ingrediente

  • -1 pachet foi de placinta
  • -100 ml ulei
  • Sirop
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -sucul si coaja rasa de la ½ lamaie
  • Umplutura
  • -200 g orez cu bobul rotund (Arborio)
  • -70 g nuca de cocos
  • -200 ml lapte de soia
  • cald/apa
  • calda
  • -150 g zahar
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • - stafide inmuiate in rom/coniac si scurse, dupa gust (optional)
  • - scortisoara, dupa gust (optional)
  • Altele
  • - scortisoara pudra
  • dupa gust (optional)
  • - zahar brun, macinat fin, dupa gust (optional)
  • - pentru decor, nuca de cocos (optional)

Mod de preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Sirop
Fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii.
Dati deoparte.

Umplutura
Puneti la fiert orezul cu 1 ½ cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).
Adaugati nuca de cocos si laptele de soia cald/apa calda in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.
Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.
Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.
Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta si ungeti-o cu ulei.
Optional, puteti sa presarati peste foaia unsa scortisoara pudra si zahar brun, fin macinat, dupa gust.
Suprapuneti apoi inca o foaie si ungeti-o cu ulei.
Taiati foaia in 4 bucati dreptunghiulare.
Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.
Rulati dinspre partea cu orez formand un rulou.
Repetati pana se epuizeaza foile de placinta si umplutura.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei si pensulati rulourile pe deasupra cu ulei.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte sau ungeti-le cu sirop, cu ajutorul unei pensule, de mai multe ori.
Optional, dupa ce au fost insiropate, puteti sa le presarati cu nuca de cocos.

Lasati la racit in tava, apoi serviti, stropite cu sirop.
Foile de placinta, unse cu ulei si suprapuse, apoi unse din nou inainte de a fi date la cuptor, vor conferi produsului final un exterior crocant si auriu si interiorul moale si delicios care ispiteste orice pofticios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza de vaci
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort cu cafea si brandy
Bucataras.RO

Tort cu cafea si brandy

Povestea acestui tort este simpla: Dr. Oetker mi-a facut o minunata surpriza inainte de Sarbatori trimitandu-mi o cutie cu...

Tort cu cafea si brandy
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia