Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Ingrediente

  • -1 pachet foi de placinta
  • -100 ml ulei
  • Sirop
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -sucul si coaja rasa de la ½ lamaie
  • Umplutura
  • -200 g orez cu bobul rotund (Arborio)
  • -70 g nuca de cocos
  • -200 ml lapte de soia
  • cald/apa
  • calda
  • -150 g zahar
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • - stafide inmuiate in rom/coniac si scurse, dupa gust (optional)
  • - scortisoara, dupa gust (optional)
  • Altele
  • - scortisoara pudra
  • dupa gust (optional)
  • - zahar brun, macinat fin, dupa gust (optional)
  • - pentru decor, nuca de cocos (optional)

Mod de preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Sirop
Fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii.
Dati deoparte.

Umplutura
Puneti la fiert orezul cu 1 ½ cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).
Adaugati nuca de cocos si laptele de soia cald/apa calda in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.
Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.
Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.
Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta si ungeti-o cu ulei.
Optional, puteti sa presarati peste foaia unsa scortisoara pudra si zahar brun, fin macinat, dupa gust.
Suprapuneti apoi inca o foaie si ungeti-o cu ulei.
Taiati foaia in 4 bucati dreptunghiulare.
Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.
Rulati dinspre partea cu orez formand un rulou.
Repetati pana se epuizeaza foile de placinta si umplutura.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei si pensulati rulourile pe deasupra cu ulei.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte sau ungeti-le cu sirop, cu ajutorul unei pensule, de mai multe ori.
Optional, dupa ce au fost insiropate, puteti sa le presarati cu nuca de cocos.

Lasati la racit in tava, apoi serviti, stropite cu sirop.
Foile de placinta, unse cu ulei si suprapuse, apoi unse din nou inainte de a fi date la cuptor, vor conferi produsului final un exterior crocant si auriu si interiorul moale si delicios care ispiteste orice pofticios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Dobos
5
Dulciuri

Dobos

Dobos
Parteneri
Desert turta dulce glazurata
Bucataras.RO

Desert turta dulce glazurata

Cea mai buna reteta de turta dulce

Desert turta dulce glazurata
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana