- Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas. Amestecul se lasa la fiert timp de 8 minute (se socotesc 8 minute incepand din momentul in care apa incepe sa fiarba). Dupa 8 minute se adauga zeama de lamaie si se lasa amestecul la fiert inca 3 minute.
- Se mixeaza untul si grisul intr-un alt vas (folosind paletele spiralate).
- Compozitia se pune intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu, pana cand dobandeste o culoare maronie (aproximativ 20 - 25 de minute).
- Se amesteca cele doua compozitii (amestecul fierbinte realizat din apa, zahar si zeama de lamaie se adauga amestecului format din unt si gris). Se adauga coaja rasa a unei lamai si se lasa amestecul la foc mic timp de aproximativ 30 de secunde, amestecand usor.
- Se toarna compozitia in formele pregatite (eu am folosit forme mici cu 16 onduleuri), clatite in prealabil cu apa rece. Se lasa compozitia sa se raceasca in forme, timp de o ora, la temperatura camerei.
- Se intorc formele pe farfurii. Se presara la suprafata scortisoara pulbere si se orneaza cu migdale dupa preferinta.
Am gasit aceasta reteta in cartea ”Bucataria greceasca” a Aphroditei Kaipi.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii