Turtite de Gris

Complexitate
redusa
Turtite de Gris

Ingrediente

  • pentru 12 turtite:
  • - 100 g zahar tos
  • - 1 lingura cu zeama de lamaie (eu am pus doua linguri cu zeama de lamaie)
  • - 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 150 g gris
  • - coaja rasa a unei lamai mari
  • - 1 lingurita cu scortisoara pulbere
  • - 750 ml apa

Mod de preparare

- Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas. Amestecul se lasa la fiert timp de 8 minute (se socotesc 8 minute incepand din momentul in care apa incepe sa fiarba). Dupa 8 minute se adauga zeama de lamaie si se lasa amestecul la fiert inca 3 minute.

- Se mixeaza untul si grisul intr-un alt vas (folosind paletele spiralate).
- Compozitia se pune intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu, pana cand dobandeste o culoare maronie (aproximativ 20 - 25 de minute).

- Se amesteca cele doua compozitii (amestecul fierbinte realizat din apa, zahar si zeama de lamaie se adauga amestecului format din unt si gris). Se adauga coaja rasa a unei lamai si se lasa amestecul la foc mic timp de aproximativ 30 de secunde, amestecand usor.

- Se toarna compozitia in formele pregatite (eu am folosit forme mici cu 16 onduleuri), clatite in prealabil cu apa rece. Se lasa compozitia sa se raceasca in forme, timp de o ora, la temperatura camerei.
- Se intorc formele pe farfurii. Se presara la suprafata scortisoara pulbere si se orneaza cu migdale dupa preferinta.
Am gasit aceasta reteta in cartea ”Bucataria greceasca” a Aphroditei Kaipi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc