Se face aluatul fara sa-l lasam la crescut si facem foile(foarte,foarte subtiri)pe care le coacem (pe plita,tava ce avem fara sa punem nimic,ca si cuma am coace o turta.
Multi fac din foile de placinta ca e un pic de munca la intins(asta ca sa va dati seama cam cat de subtiri trebuie sa iasa foile)
Siropul:
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert si cand e gata fiarta adaugam arome(zahar dupa gust,coaja rasa de lamaie si portocale,rom,vanilie,ce vrem).Dam focul la mic si incepem sa umplem turtele.
Punem foaie cu foaie in apa(nu toate odata ca se flescaiesc)cate una si le lasam cat sa se inmoaie foarte putin,le scurgem cu paleta,iar intr-un vas punem mai intai un strat de nuci amestecate cu zahar si peste foile inmuiate,iar un strat de nuci din abundenta si tot asa pana la inaltimea care-o doriti(eu am pus 4 straturi)
Printre ele e bine sa mai punem si zahar daca preferati mai dulce si coaja de lamaie - portocala.
Ultimul strat va fi cu nuca si zaharul,dam la rec,se servesc a 2 a zi.
Le servim reci si taiem felii.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorNu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...
Ciorba de lobodaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii