Se face aluatul fara sa-l lasam la crescut si facem foile(foarte,foarte subtiri)pe care le coacem (pe plita,tava ce avem fara sa punem nimic,ca si cuma am coace o turta.
Multi fac din foile de placinta ca e un pic de munca la intins(asta ca sa va dati seama cam cat de subtiri trebuie sa iasa foile)
Siropul:
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert si cand e gata fiarta adaugam arome(zahar dupa gust,coaja rasa de lamaie si portocale,rom,vanilie,ce vrem).Dam focul la mic si incepem sa umplem turtele.
Punem foaie cu foaie in apa(nu toate odata ca se flescaiesc)cate una si le lasam cat sa se inmoaie foarte putin,le scurgem cu paleta,iar intr-un vas punem mai intai un strat de nuci amestecate cu zahar si peste foile inmuiate,iar un strat de nuci din abundenta si tot asa pana la inaltimea care-o doriti(eu am pus 4 straturi)
Printre ele e bine sa mai punem si zahar daca preferati mai dulce si coaja de lamaie - portocala.
Ultimul strat va fi cu nuca si zaharul,dam la rec,se servesc a 2 a zi.
Le servim reci si taiem felii.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii