Ideal ar fi sa preparam noi amestecul de condimente din condimente proaspat rasnite. Eu le-am avut pe toate macinate deja, mai putin cuisoarele, pe care le-am pisat cu ciocanul pentru snitele. Am preparat amestecul de mirodenii astfel: am pus intr-un castron 1 lingurita rasa de scortisoara, 2 cuisoare pisate, 1/2 lingurita ghimbir, 1/4 lingurita cardamon, 1/4 lingurita nucsoara si un varf de lingurita piper, le-am amestecat si gata mirodeniile. :) Acum putem sa purcedem la treaba...Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine spuma. In alt castron, mixam untul moale cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, smantana si mierea. Amestecam bine. In alt bol, amestecam faina cu praful de copt, scortisoara, cacauoa si amestecul de mirodenii. Adaugam acest amestec peste cel de unt si galbenusuri. Mixam bine. La final, turnam albusurile spuma peste compozitia de mai sus si amestecam usor cu o spatula. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru circa 25-30 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Pofta buna!
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii