Ingrediente
● 8 oua |
● 200 g zahar pentru blat |
● 8 linguri zahar pentru crema (eu doar 6 am pus) |
● 50 g nuca de cocos |
● 100 g mac |
● 4 linguri faina |
● 1 plic praf de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon (eu am pus amidon) |
● 300g unt cu 80 % sau 82 % grasime |
● 250g ciocolata |
● Biscuiti simpli probabil 250g-300 gr |
● cat sa acopere tava in care se face blatul (la mine a venit Andrei si a mancat biscutii nu am observat, am inlocuit cu alti biscuiti, cremosi, f buni vedeti poza ) |
● 300 ml lapte |
● 1 praf de copt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie.
Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min. Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm.
Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine (le-a frecat Sonia, draguta mea)
Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300 g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao... asa am obtinut 2 prajituri.
Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul, eu nu am mai avut de acelasi fel...
Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.
Lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine, este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.
rece! ! ! :) : ) :) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tosca" nu uita sa ii faci un review.
Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min. Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm.
Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine (le-a frecat Sonia, draguta mea)
Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300 g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao... asa am obtinut 2 prajituri.
Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul, eu nu am mai avut de acelasi fel...
Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.
Lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine, este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.
rece! ! ! :) : ) :) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tosca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 18 %
399.99 lei
329.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 30.10.2013 19:38:36
arata f bine