Tosca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tosca

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 g zahar pentru blat
  • 8 linguri zahar pentru crema (eu doar 6 am pus)
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon (eu am pus amidon)
  • 300g unt cu 80 % sau 82 % grasime
  • 250g ciocolata
  • Biscuiti simpli probabil 250g-300 gr
  • cat sa acopere tava in care se face blatul (la mine a venit Andrei si a mancat biscutii nu am observat, am inlocuit cu alti biscuiti, cremosi, f buni vedeti poza )
  • 300 ml lapte
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie.

Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min. Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm.

Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine (le-a frecat Sonia, draguta mea)

Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300 g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao... asa am obtinut 2 prajituri.

Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul, eu nu am mai avut de acelasi fel...

Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.

Lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine, este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.


rece! ! ! :) : ) :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Victoria
5
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Parteneri
Spaghete cu creveti si smantana
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti si smantana

Imi plac pastele oricum ar fi gatite.

Spaghete cu creveti si smantana
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino