Tosca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tosca

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 g zahar pentru blat
  • 8 linguri zahar pentru crema (eu doar 6 am pus)
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon (eu am pus amidon)
  • 300g unt cu 80 % sau 82 % grasime
  • 250g ciocolata
  • Biscuiti simpli probabil 250g-300 gr
  • cat sa acopere tava in care se face blatul (la mine a venit Andrei si a mancat biscutii nu am observat, am inlocuit cu alti biscuiti, cremosi, f buni vedeti poza )
  • 300 ml lapte
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie.

Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min. Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm.

Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine (le-a frecat Sonia, draguta mea)

Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300 g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao... asa am obtinut 2 prajituri.

Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul, eu nu am mai avut de acelasi fel...

Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.

Lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine, este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.


rece! ! ! :) : ) :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos