Tosca

Postat pe: 29-11-2010
(1)

Ingrediente

8 oua
200 g zahar pentru blat
8 linguri zahar pentru crema (eu doar 6 am pus)
50 g nuca de cocos
100 g mac
4 linguri faina
1 plic praf de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon (eu am pus amidon)
300g unt cu 80 % sau 82 % grasime
250g ciocolata
Biscuiti simpli probabil 250g-300 gr
cat sa acopere tava in care se face blatul (la mine a venit Andrei si a mancat biscutii nu am observat, am inlocuit cu alti biscuiti, cremosi, f buni vedeti poza )
300 ml lapte
1 praf de copt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie.

Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min. Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm.

Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine (le-a frecat Sonia, draguta mea)

Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300 g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao... asa am obtinut 2 prajituri.

Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul, eu nu am mai avut de acelasi fel...

Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.

Lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine, este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.


rece! ! ! :) : ) :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tosca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

veraem
•  30.10.2013 19:38:36

arata f bine

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tosca