Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie.
Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min. Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm.
Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine (le-a frecat Sonia, draguta mea)
Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300 g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao... asa am obtinut 2 prajituri.
Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul, eu nu am mai avut de acelasi fel...
Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.
Lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine, este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.
rece! ! ! :) : ) :)
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii