Aceste torturi de înghețată, rețetă proprie, le-am savurat în weekend-ul trecut cu familia mea și de bune ce erau... au dispărut ca prin farmec, așa că mi-am zis să împărtășesc rețeta cu voi !
Avem nevoie de o mașină de înghețată. Se poate pregăti și fără aceasta, dar se va consuma în 2, 3 ore, după ce îngheață.
Cu o zi înainte, punem în congelator recipientul in care vom prepara înghețata, conform instrucțiunilor.
A doua zi, tocam jumătate din caise, restul le pasam, la fel și ciresele.
Pentru înghețata de caise, batem smantana pentru frișcă, amestecam restul ingredientelor cu aceasta, apoi mixam compoziția rezultată în masina de înghețată cca. 30 de minute.
O așezăm în două forme de silicon potrivite, până la jumătatea acestora.
Punem peste înghețată rulouri de napolitana. Le păstrăm la congelator.
Continuăm cu a doua înghețată, după același procedeu.O asezam peste prima înghețată , iar la final o tapetam cu biscuiți cu ciocolată.
Se congeleaza totul pâna a doua zi, cand se lasă 30 de minute la temperatura camerei și se servesc cu topping de caramel sărat și muulte fruucte!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii