Se opareste orezul in apa fiarta dupa care il punem pe foc cu 300 ml lapte, 4 linguri de zahar, un praf de sare si scortisoare. Lasam sa fiarba (cantitatea de lapte este aproximativ in functie de calitatea orezului pe care il folositi), dupa ce este fiert trebuie sa fie bine legat.
Dupa ce luam orezul de pe foc il amestecam cu untul si cu esenta de rom (cantitatea de esenta de rom - dupa preferinta) si apoi turnam compozitia intr-o tava cu peretii detasabili. Punem deasupra gemul de capsuni si nuca.
Apoi preparam budinca cu un litru de lapte si 6 linguri de zahar si pe care o turnam deasupra orezului. Dupa ce s-a racit scoatem peretii detasabili ai tavii, ornam tortuletul dupa cum doriti si se serveste cu pofta.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii