Tortulet cu Vin si Struguri

Complexitate
redusa
Tortulet cu Vin si Struguri

Ingrediente

  • Blat:
  • 4oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • coaja de lamaie
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de amidon
  • maizena
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Crema:
  • 250g de frisca
  • 3-4 foi de gelatina
  • 2dl de vin alb sau spumos
  • 1 budinca de vanilie
  • bobitele de la un strugure
  • 2-3 linguri de apa
  • 4 linguri cu zahar
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 1dl de apa
  • 2 linguri de vin
  • Glasaj:
  • 300g de frisca
  • boabe de struguri

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana devin spuma si se adauga uleiul treptat. Amestecam faina cu maizena si praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus. Se coace la 180 grade C. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe o grila. Cu un cutit dantelat pentru paine se taie in doua parti.

Preparam siropul lasand sa fiarba toate ingredientele cateva minute. Asezam pe o farfurie prima parte din blat dupa care il insiropam.

Pregatim crema. Batem budinca de vanilie cu vinul, incorporam foile de gelatina care au fost inmuiate prealabil in apa si apoi dizolvate intr-o lingura de apa calduta. Amestecam rezultatul cu frisca. Dam la frigider cateva minute, intre timp pregatim compozitia de struguri.

Zaharul il varsam peste boabe si le strivim cu ajutorul unui mixer, adaugam apa si dam pe foc pana se formeaza o masa compacta gen dulceata. Lasam sa se racoreasca.

Peste blatul insiropat asezam putin din crema si apoi compozitia de struguri, asezam in jurul blatului un cerc din carton, sau un cerc special pentru tort si varsam restul de crema. Insiropam celalalt blat si il asezam deasupra cremei. Lasam cateva ore la frigider, dupa care glasam cu frisca si ornam dupa placere.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia