Tort Vesel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Vesel

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 400 g faina amestecata cu un plic praf de copt
  • 6 linguri apa
  • vanilie
  • colorant alimentar (rosu, albastru)
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de vanilie
  • 500 ml lapte rece
  • unt moale (cit o nuca)
  • visine din compot
  • Pt ornat: frisca

Mod de preparare

De fapt la acest tort blatul e interesant, crema o puteti schimba dupa gustul fiecaruia.

Galbenusurile se amesteca bine cu jum. din cantitatea de zahar si putina sare, se adauga treptat uleiul, apoi apa, iar la urma faina cernuta. Albusurile se bat spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Impartim compozitia in 4 vase in cantitati egale si le coloram: una maro cu cele 2 linguri de cacao, una o lasam galbena, una rosie (sau cum doriti), una mov (sau cum doriti).

Intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt punem in mijloc o lingura din compozitia maro, peste cea maro dar in mijloc o lingura din compozitia mov, peste cea mov, dar mereu in mijloc o lingura de compozitie rosie, iar la urma peste cea rosie o lingura din compozitie galbena... si tot asa pina terminati totul din vase.

Apoi puneti la copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pt. 30 de minute si mai lasati in cuptorul stins inca 10 min.

Crema:
Am dizolvat cele 2 pachete de creme instant in 500 ml. Lapte rece si le-am batut cu mixerul pina s-au intarit ca o frisca, apoi am adaugat untul moale si am mai amestecat putin ca sa fie mai cremoasa.

Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 3 foi si l-am montat: insiropat cu sucul de la compotul de visine, am pus visinele, crema si tot asa.

L-am ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie