Tort Vesel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Vesel

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g ulei
  • 400 g faina amestecata cu un plic praf de copt
  • 6 linguri apa
  • vanilie
  • colorant alimentar (rosu, albastru)
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri crema de vanilie
  • 500 ml lapte rece
  • unt moale (cit o nuca)
  • visine din compot
  • Pt ornat: frisca

Mod de preparare

De fapt la acest tort blatul e interesant, crema o puteti schimba dupa gustul fiecaruia.

Galbenusurile se amesteca bine cu jum. din cantitatea de zahar si putina sare, se adauga treptat uleiul, apoi apa, iar la urma faina cernuta. Albusurile se bat spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Impartim compozitia in 4 vase in cantitati egale si le coloram: una maro cu cele 2 linguri de cacao, una o lasam galbena, una rosie (sau cum doriti), una mov (sau cum doriti).

Intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt punem in mijloc o lingura din compozitia maro, peste cea maro dar in mijloc o lingura din compozitia mov, peste cea mov, dar mereu in mijloc o lingura de compozitie rosie, iar la urma peste cea rosie o lingura din compozitie galbena... si tot asa pina terminati totul din vase.

Apoi puneti la copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pt. 30 de minute si mai lasati in cuptorul stins inca 10 min.

Crema:
Am dizolvat cele 2 pachete de creme instant in 500 ml. Lapte rece si le-am batut cu mixerul pina s-au intarit ca o frisca, apoi am adaugat untul moale si am mai amestecat putin ca sa fie mai cremoasa.

Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 3 foi si l-am montat: insiropat cu sucul de la compotul de visine, am pus visinele, crema si tot asa.

L-am ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti