Tort Vesel

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Blat:
8 oua
250 g zahar
200 g ulei
400 g faina amestecata cu un plic praf de copt
6 linguri apa
vanilie
colorant alimentar (rosu, albastru)
2 linguri cacao
un praf de sare
Crema:
2 plicuri crema de vanilie
500 ml lapte rece
unt moale (cit o nuca)
visine din compot
Pt ornat: frisca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
De fapt la acest tort blatul e interesant, crema o puteti schimba dupa gustul fiecaruia.

Galbenusurile se amesteca bine cu jum. din cantitatea de zahar si putina sare, se adauga treptat uleiul, apoi apa, iar la urma faina cernuta. Albusurile se bat spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Impartim compozitia in 4 vase in cantitati egale si le coloram: una maro cu cele 2 linguri de cacao, una o lasam galbena, una rosie (sau cum doriti), una mov (sau cum doriti).

Intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt punem in mijloc o lingura din compozitia maro, peste cea maro dar in mijloc o lingura din compozitia mov, peste cea mov, dar mereu in mijloc o lingura de compozitie rosie, iar la urma peste cea rosie o lingura din compozitie galbena... si tot asa pina terminati totul din vase.

Apoi puneti la copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pt. 30 de minute si mai lasati in cuptorul stins inca 10 min.

Crema:
Am dizolvat cele 2 pachete de creme instant in 500 ml. Lapte rece si le-am batut cu mixerul pina s-au intarit ca o frisca, apoi am adaugat untul moale si am mai amestecat putin ca sa fie mai cremoasa.

Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in 3 foi si l-am montat: insiropat cu sucul de la compotul de visine, am pus visinele, crema si tot asa.

L-am ornat cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Vesel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yoana_
•  09.12.2010 16:40:37

pare delicios!!o sa-l fac si eu ..sper sa-mi iasa la fel de frumos si gustos..felicitari

veraem
•  08.08.2010 11:43:05

cum se fac figurinele de ciocolata? Multumesc

alexz_09dk
•  16.02.2010 19:29:40

cu ce colorezi compozitiile??

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Vesel