Tort Vegan cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort Vegan cu Ciocolata

Ingrediente

  • Blatul de tort:
  • -200 g faina integrala bio
  • -250 g zahar brut bio
  • -75 g cacao bio
  • -450 g lapte vegetal bio (soia, migdale, orez, alune, etc)
  • -40 gr unt de cocos organic
  • -6 g praf de copt bio
  • Mousse-ul de ciocolata:
  • -250 g ciocolata neagra (ciocolata vegana)
  • -300 g smantana vegetala bio
  • -100 ml lapte vegetal bio
  • -50 g zahar brut bio
  • -1 lingura esenta organica de vanilie
  • -10 g agar agar
  • Insiroparea blaturilor de tort:
  • zeama de la 2 portocale
  • 2 linguri de sirop bio de fructe (noi am folosit de capsuni)
  • Pentru ornarea tortului:
  • 50 g nuca de cocos deshidratata

Mod de preparare

Pentru cei care tin post sau sunt vegani, o reteta de incercat in luna decembrie si nu numai: Tort vegan de ciocolata

Cernem faina, cacaoa si praful de copt si apoi le amestecam cu telul.

Amestecam intr-un blender zaharul, laptele si untul de cocos topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul uscat si omogenizam cu ajutorul unui mixer. Incalzim cuptorul la 160 grade, tapetam o forma de copt tort (diametrul de 20 cm) cu hartie de copt, ungem cu unt si turnam compozitia. Coacem la o temperatura de 160 grade timp de 80 minute sau pana se coace blatul de tort (facem proba cu scobitoarea sau cu termometrul, cand a ajuns la 90 de grade, blatul este gata)

Lasam blatul de tort sa se raceasca, il scoatem din forma si il taiem in 2 blaturi mai subtiri si il insiropam.

In timp ce se coace blatul de tort, preparam mousse-ul de ciocolata. Topim ciocolata si 100 g smantana vegetala pe baie de aburi. Incalzim laptele impreuna cu zaharul si dupa ce s-a topit zaharul adaugam agar agar si mai fierbem cateva minute, pana la primul clocot. Adaugam smantana vegetala ramasa peste amestecul de ciocolata topita si peste amestecul de lapte cu zahar si omogenizam cu ajutorul unui mixer. Acum adaugam si esenta organica de vanilie. Pastram crema la frigider pana finalizam cu blaturile de tort.

Ungem cu mousse-ul de ciocolata primul blat, adaugam apoi deasupra ce de-al doilea blat si ungem tot tortul cu mousse. Ornam cu nuca de cocos.

Va doresc Pofta Buna!
Din ingredientele mentionate rezulta un tort in greutate de 1,6 kg deci cca 10 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
4
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Fudulii de curcan cu praz
Bucataras.RO

Fudulii de curcan cu praz

Pentru prima data am mancat asa ceva,si pot sa va zic ca au fost super bune,se fac si foarte usor

Fudulii de curcan cu praz
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala