Tort Vegan cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort Vegan cu Ciocolata

Ingrediente

  • Blatul de tort:
  • -200 g faina integrala bio
  • -250 g zahar brut bio
  • -75 g cacao bio
  • -450 g lapte vegetal bio (soia, migdale, orez, alune, etc)
  • -40 gr unt de cocos organic
  • -6 g praf de copt bio
  • Mousse-ul de ciocolata:
  • -250 g ciocolata neagra (ciocolata vegana)
  • -300 g smantana vegetala bio
  • -100 ml lapte vegetal bio
  • -50 g zahar brut bio
  • -1 lingura esenta organica de vanilie
  • -10 g agar agar
  • Insiroparea blaturilor de tort:
  • zeama de la 2 portocale
  • 2 linguri de sirop bio de fructe (noi am folosit de capsuni)
  • Pentru ornarea tortului:
  • 50 g nuca de cocos deshidratata

Mod de preparare

Pentru cei care tin post sau sunt vegani, o reteta de incercat in luna decembrie si nu numai: Tort vegan de ciocolata

Cernem faina, cacaoa si praful de copt si apoi le amestecam cu telul.

Amestecam intr-un blender zaharul, laptele si untul de cocos topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul uscat si omogenizam cu ajutorul unui mixer. Incalzim cuptorul la 160 grade, tapetam o forma de copt tort (diametrul de 20 cm) cu hartie de copt, ungem cu unt si turnam compozitia. Coacem la o temperatura de 160 grade timp de 80 minute sau pana se coace blatul de tort (facem proba cu scobitoarea sau cu termometrul, cand a ajuns la 90 de grade, blatul este gata)

Lasam blatul de tort sa se raceasca, il scoatem din forma si il taiem in 2 blaturi mai subtiri si il insiropam.

In timp ce se coace blatul de tort, preparam mousse-ul de ciocolata. Topim ciocolata si 100 g smantana vegetala pe baie de aburi. Incalzim laptele impreuna cu zaharul si dupa ce s-a topit zaharul adaugam agar agar si mai fierbem cateva minute, pana la primul clocot. Adaugam smantana vegetala ramasa peste amestecul de ciocolata topita si peste amestecul de lapte cu zahar si omogenizam cu ajutorul unui mixer. Acum adaugam si esenta organica de vanilie. Pastram crema la frigider pana finalizam cu blaturile de tort.

Ungem cu mousse-ul de ciocolata primul blat, adaugam apoi deasupra ce de-al doilea blat si ungem tot tortul cu mousse. Ornam cu nuca de cocos.

Va doresc Pofta Buna!
Din ingredientele mentionate rezulta un tort in greutate de 1,6 kg deci cca 10 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Fursecuri cu cacao si scortisoara
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si scortisoara

Fursecurile! Cui nu ii plac fursecurile? Cu unt, cu ciocolata, cu vanilie, cu lamaie, cu alune, s.a.m.d. Le prefer, sunt...

Fursecuri cu cacao si scortisoara
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui