Tort Tiramisu reţetă originală

Postat pe: 13-05-2016
(0)

Ingrediente

Cafea:
600 ml apa
4 lingurite zahar
7 lingurite cafea
Crema:
5 galbenusuri
250 g zahar pudra
500 ml frisca lichida
500 g mascarpone
Blat:
400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri)
Pentru ornat:
o lingura de cacao
putina crema
3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.

Se mixeaza frisca intr-un castron.

Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.

20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.
Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.

Sper sa va placa varianta mea de Tort Tiramisu reţetă originală.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Tiramisu reţetă originală" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Tiramisu reţetă originală