Tort Tiramisu reţetă originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Tiramisu reţetă originală

Ingrediente

  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 250 g zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 500 g mascarpone
  • Blat:
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri)
  • Pentru ornat:
  • o lingura de cacao;
  • putina crema;
  • 3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea

Mod de preparare

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.

Se mixeaza frisca intr-un castron.

Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.

20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.
Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.

Sper sa va placa varianta mea de Tort Tiramisu reţetă originală.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Clatite cu nuci si miere
Bucataras.RO

Clatite cu nuci si miere

Am facut o pasiune pentru Panini Maker de la Breville si de cand l-am primit, i-am si facut loc la bucatarie. Ma bucur sa va...

Clatite cu nuci si miere
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa