Tort Tinkerbelle

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Tinkerbelle

Ingrediente

  • Blatul:
  • 450 gr faina
  • 225 gr zahar + 50 gr zahar tos
  • 2 ½ ligurite praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 7 linguri de ulei
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 5 linguri apa
  • coaja de lamaie rasa
  • cateva picaturi esenta de lamaie ( sau vanilie)
  • 3 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • Siropul:
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • coaja de lamaie
  • o lingura siropul preferat
  • Crema:
  • 2 pachete de branza Philadelphia (la temp camerei)
  • 1 pachet de unt (la temp camerei)
  • 225 gr zahar pudra
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 325F (~165C). Se tapeteaza trei forme de 9 inch (~22cm).

Se combina faina cu 225 gr zahar, cu praful de copt, sarea si se amesteca pana se combina bine.
Intr–un bol se amesteca uleiul, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, esenta si galbenusurile amestecandu-se bine cu un tel. Se rastoarna amestecul lichid peste faina si se bate cu mixerul la viteza medie pana este bine amestecata.

Se pun albusurile intr-un bol si se bat pana stau bat, Apoi se adauga treptat cele 50 gr zahar si se bat iara pana se formeaza o bezea tare. se adauga incet 1/4 din bezea la amestecul de faina amestecandu-se de jos in sus. Se repeta pana se incorporeaza toata bezeaua fara sa se amestece prea vartos.
Se imparte coca in mod egal intre cele trei forme. Se sparg basicile de aer tecand un cutit prin coca. Se coace la 325F (160 C) pentru 2o minute sau pana sunt aurii si scobitoarea introdusa in mijlocul tortului iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Se insiropeaza blaturile cu siropul, apoi se unge fiecare felie cu crema si deasupra se aseaza capsunile feliate. Se aseaza feliile una peste alta. Se imbraca tortul in crema de umplutura sau frisca. Si se decoreaza cu fructe proaspete sau flori adevarate (comestibile!!!, unele sunt otravitoare) sau flori din martipan sau fondant.

Crema: se freaca branza cu untul, zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana se combina f. bine. Se da la frigider pana se intareste atat cat se poate intinde usor pe blat.

Decoratii: frisca colorata, flori de martipan si cristale de zahar colorat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Salata de legume pentru iarna
5
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna