Tort Tinkerbelle

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Tinkerbelle

Ingrediente

  • Blatul:
  • 450 gr faina
  • 225 gr zahar + 50 gr zahar tos
  • 2 ½ ligurite praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 7 linguri de ulei
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 5 linguri apa
  • coaja de lamaie rasa
  • cateva picaturi esenta de lamaie ( sau vanilie)
  • 3 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • Siropul:
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • coaja de lamaie
  • o lingura siropul preferat
  • Crema:
  • 2 pachete de branza Philadelphia (la temp camerei)
  • 1 pachet de unt (la temp camerei)
  • 225 gr zahar pudra
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 325F (~165C). Se tapeteaza trei forme de 9 inch (~22cm).

Se combina faina cu 225 gr zahar, cu praful de copt, sarea si se amesteca pana se combina bine.
Intr–un bol se amesteca uleiul, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, esenta si galbenusurile amestecandu-se bine cu un tel. Se rastoarna amestecul lichid peste faina si se bate cu mixerul la viteza medie pana este bine amestecata.

Se pun albusurile intr-un bol si se bat pana stau bat, Apoi se adauga treptat cele 50 gr zahar si se bat iara pana se formeaza o bezea tare. se adauga incet 1/4 din bezea la amestecul de faina amestecandu-se de jos in sus. Se repeta pana se incorporeaza toata bezeaua fara sa se amestece prea vartos.
Se imparte coca in mod egal intre cele trei forme. Se sparg basicile de aer tecand un cutit prin coca. Se coace la 325F (160 C) pentru 2o minute sau pana sunt aurii si scobitoarea introdusa in mijlocul tortului iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Se insiropeaza blaturile cu siropul, apoi se unge fiecare felie cu crema si deasupra se aseaza capsunile feliate. Se aseaza feliile una peste alta. Se imbraca tortul in crema de umplutura sau frisca. Si se decoreaza cu fructe proaspete sau flori adevarate (comestibile!!!, unele sunt otravitoare) sau flori din martipan sau fondant.

Crema: se freaca branza cu untul, zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana se combina f. bine. Se da la frigider pana se intareste atat cat se poate intinde usor pe blat.

Decoratii: frisca colorata, flori de martipan si cristale de zahar colorat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Sarmalute in foi de vita la CrockPot
Bucataras.RO

Sarmalute in foi de vita la CrockPot

O minunatie, mie imi plac tare mult! Acrisoare, cu bors, cu marar si iaurt grecesc, un deliciu!

Sarmalute in foi de vita la CrockPot
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate