Tort Tinkerbelle

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Tinkerbelle

Ingrediente

  • Blatul:
  • 450 gr faina
  • 225 gr zahar + 50 gr zahar tos
  • 2 ½ ligurite praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 7 linguri de ulei
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 5 linguri apa
  • coaja de lamaie rasa
  • cateva picaturi esenta de lamaie ( sau vanilie)
  • 3 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • Siropul:
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • coaja de lamaie
  • o lingura siropul preferat
  • Crema:
  • 2 pachete de branza Philadelphia (la temp camerei)
  • 1 pachet de unt (la temp camerei)
  • 225 gr zahar pudra
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 325F (~165C). Se tapeteaza trei forme de 9 inch (~22cm).

Se combina faina cu 225 gr zahar, cu praful de copt, sarea si se amesteca pana se combina bine.
Intr–un bol se amesteca uleiul, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, esenta si galbenusurile amestecandu-se bine cu un tel. Se rastoarna amestecul lichid peste faina si se bate cu mixerul la viteza medie pana este bine amestecata.

Se pun albusurile intr-un bol si se bat pana stau bat, Apoi se adauga treptat cele 50 gr zahar si se bat iara pana se formeaza o bezea tare. se adauga incet 1/4 din bezea la amestecul de faina amestecandu-se de jos in sus. Se repeta pana se incorporeaza toata bezeaua fara sa se amestece prea vartos.
Se imparte coca in mod egal intre cele trei forme. Se sparg basicile de aer tecand un cutit prin coca. Se coace la 325F (160 C) pentru 2o minute sau pana sunt aurii si scobitoarea introdusa in mijlocul tortului iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Se insiropeaza blaturile cu siropul, apoi se unge fiecare felie cu crema si deasupra se aseaza capsunile feliate. Se aseaza feliile una peste alta. Se imbraca tortul in crema de umplutura sau frisca. Si se decoreaza cu fructe proaspete sau flori adevarate (comestibile!!!, unele sunt otravitoare) sau flori din martipan sau fondant.

Crema: se freaca branza cu untul, zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana se combina f. bine. Se da la frigider pana se intareste atat cat se poate intinde usor pe blat.

Decoratii: frisca colorata, flori de martipan si cristale de zahar colorat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Mancare de mazare cu carne de porc
Bucataras.RO

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.    

Mancare de mazare cu carne de porc
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti