Tort Pufos cu Fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 pachet piscoturi
  • - fulgi de cocos
  • - 500 g smantana 12%-15% grasime
  • - 1 plic praf de frisca
  • - 250 gr zahar pudra
  • - 1 plic esenta Dr Oetker finess portocale
  • - 1 plic esenta Dr Oetker finess lamaie
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 2 plicuri gelatina
  • - 1 compot de ananas
  • - cateva boabe de struguri negrii
  • - (in loc de ananas si struguri se pot folosi alte fructe - eu am mai facut cu capsuni sau cu portocale)
  • - o forma de tort in care sa se monteze tortul

Mod de preparare

Se prepara crema pentru tort astfel:
-se bate frisca care se amesteca apoi cu smantana, zaharul pudra, esentele si zaharul vanilat
-intre timp se pregatesc cele 2 plicuri de gelatina, se pun in aprox 250 ml apa si dupa ce au stat aprox. 10 min, se incalzeste vasul deasupra focului (atentie sa nu fiarba). Gelatina se incalzeste pana devine lichida si apoi se amesteca cu crema.

Fructele se taie bucati, iar daca folositi compot de ananas, sucul il pastrati pt piscoturi. Daca nu faceti un sirop pentru piscoturi.

Tortul :
- se pune folie in forma de tort (mai lunga pe extremitati sa se poata acoperi la final forma toata cu folia);
- se pune un strat de crema, aprox jumate din crema;
- se pun fructele, eu pun aici jumatatile de struguri in diferite modele, aceasta va fi parte de sus a tortului dupa racire;
- se pune un rand de piscoturi inmuiate in sirop;
- se pune restul de crema si de fructe si iar un rand de piscoturi care va fi baza tortului dupa racire;

Se acopera forma cu folie si se da la frigider 3-4 ore (se poate pune si la congelator), cel mai bine e facut de seara pt a doua zi. Dupa racire se intoarce pe un platou torul si se pun fulgii de cocos peste tot tortul.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Desert pariziene cu branza dulce
Bucataras.RO

Desert pariziene cu branza dulce

Primele pariziene pe care le fac sunt cu brânză dulce, pentru că aceasta este umplutura care place mai mult, la modul...

Desert pariziene cu branza dulce
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala