Tort Pufos cu Fructe

Postat pe: 15-09-2009
(0)

Ingrediente

1 pachet piscoturi
fulgi de cocos
500 g smantana 12%-15% grasime
1 plic praf de frisca
250 gr zahar pudra
1 plic esenta Dr Oetker finess portocale
1 plic esenta Dr Oetker finess lamaie
1 plic zahar vanilat
2 plicuri gelatina
1 compot de ananas
cateva boabe de struguri negrii
(in loc de ananas si struguri se pot folosi alte fructe - eu am mai facut cu capsuni sau cu portocale)
o forma de tort in care sa se monteze tortul

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se prepara crema pentru tort astfel:
-se bate frisca care se amesteca apoi cu smantana, zaharul pudra, esentele si zaharul vanilat
-intre timp se pregatesc cele 2 plicuri de gelatina, se pun in aprox 250 ml apa si dupa ce au stat aprox. 10 min, se incalzeste vasul deasupra focului (atentie sa nu fiarba). Gelatina se incalzeste pana devine lichida si apoi se amesteca cu crema.

Fructele se taie bucati, iar daca folositi compot de ananas, sucul il pastrati pt piscoturi. Daca nu faceti un sirop pentru piscoturi.

Tortul :
- se pune folie in forma de tort (mai lunga pe extremitati sa se poata acoperi la final forma toata cu folia);
- se pune un strat de crema, aprox jumate din crema;
- se pun fructele, eu pun aici jumatatile de struguri in diferite modele, aceasta va fi parte de sus a tortului dupa racire;
- se pune un rand de piscoturi inmuiate in sirop;
- se pune restul de crema si de fructe si iar un rand de piscoturi care va fi baza tortului dupa racire;

Se acopera forma cu folie si se da la frigider 3-4 ore (se poate pune si la congelator), cel mai bine e facut de seara pt a doua zi. Dupa racire se intoarce pe un platou torul si se pun fulgii de cocos peste tot tortul.

Pofta buna!




Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Pufos cu Fructe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Pufos cu Fructe