Tort Pufos cu Fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 pachet piscoturi
  • - fulgi de cocos
  • - 500 g smantana 12%-15% grasime
  • - 1 plic praf de frisca
  • - 250 gr zahar pudra
  • - 1 plic esenta Dr Oetker finess portocale
  • - 1 plic esenta Dr Oetker finess lamaie
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 2 plicuri gelatina
  • - 1 compot de ananas
  • - cateva boabe de struguri negrii
  • - (in loc de ananas si struguri se pot folosi alte fructe - eu am mai facut cu capsuni sau cu portocale)
  • - o forma de tort in care sa se monteze tortul

Mod de preparare

Se prepara crema pentru tort astfel:
-se bate frisca care se amesteca apoi cu smantana, zaharul pudra, esentele si zaharul vanilat
-intre timp se pregatesc cele 2 plicuri de gelatina, se pun in aprox 250 ml apa si dupa ce au stat aprox. 10 min, se incalzeste vasul deasupra focului (atentie sa nu fiarba). Gelatina se incalzeste pana devine lichida si apoi se amesteca cu crema.

Fructele se taie bucati, iar daca folositi compot de ananas, sucul il pastrati pt piscoturi. Daca nu faceti un sirop pentru piscoturi.

Tortul :
- se pune folie in forma de tort (mai lunga pe extremitati sa se poata acoperi la final forma toata cu folia);
- se pune un strat de crema, aprox jumate din crema;
- se pun fructele, eu pun aici jumatatile de struguri in diferite modele, aceasta va fi parte de sus a tortului dupa racire;
- se pune un rand de piscoturi inmuiate in sirop;
- se pune restul de crema si de fructe si iar un rand de piscoturi care va fi baza tortului dupa racire;

Se acopera forma cu folie si se da la frigider 3-4 ore (se poate pune si la congelator), cel mai bine e facut de seara pt a doua zi. Dupa racire se intoarce pe un platou torul si se pun fulgii de cocos peste tot tortul.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa