Se prepara crema pentru tort astfel:
-se bate frisca care se amesteca apoi cu smantana, zaharul pudra, esentele si zaharul vanilat
-intre timp se pregatesc cele 2 plicuri de gelatina, se pun in aprox 250 ml apa si dupa ce au stat aprox. 10 min, se incalzeste vasul deasupra focului (atentie sa nu fiarba). Gelatina se incalzeste pana devine lichida si apoi se amesteca cu crema.
Fructele se taie bucati, iar daca folositi compot de ananas, sucul il pastrati pt piscoturi. Daca nu faceti un sirop pentru piscoturi.
Tortul :
- se pune folie in forma de tort (mai lunga pe extremitati sa se poata acoperi la final forma toata cu folia);
- se pune un strat de crema, aprox jumate din crema;
- se pun fructele, eu pun aici jumatatile de struguri in diferite modele, aceasta va fi parte de sus a tortului dupa racire;
- se pune un rand de piscoturi inmuiate in sirop;
- se pune restul de crema si de fructe si iar un rand de piscoturi care va fi baza tortului dupa racire;
Se acopera forma cu folie si se da la frigider 3-4 ore (se poate pune si la congelator), cel mai bine e facut de seara pt a doua zi. Dupa racire se intoarce pe un platou torul si se pun fulgii de cocos peste tot tortul.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii