Se prepara crema pentru tort astfel:
-se bate frisca care se amesteca apoi cu smantana, zaharul pudra, esentele si zaharul vanilat
-intre timp se pregatesc cele 2 plicuri de gelatina, se pun in aprox 250 ml apa si dupa ce au stat aprox. 10 min, se incalzeste vasul deasupra focului (atentie sa nu fiarba). Gelatina se incalzeste pana devine lichida si apoi se amesteca cu crema.
Fructele se taie bucati, iar daca folositi compot de ananas, sucul il pastrati pt piscoturi. Daca nu faceti un sirop pentru piscoturi.
Tortul :
- se pune folie in forma de tort (mai lunga pe extremitati sa se poata acoperi la final forma toata cu folia);
- se pune un strat de crema, aprox jumate din crema;
- se pun fructele, eu pun aici jumatatile de struguri in diferite modele, aceasta va fi parte de sus a tortului dupa racire;
- se pune un rand de piscoturi inmuiate in sirop;
- se pune restul de crema si de fructe si iar un rand de piscoturi care va fi baza tortului dupa racire;
Se acopera forma cu folie si se da la frigider 3-4 ore (se poate pune si la congelator), cel mai bine e facut de seara pt a doua zi. Dupa racire se intoarce pe un platou torul si se pun fulgii de cocos peste tot tortul.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoPrimele pariziene pe care le fac sunt cu brânză dulce, pentru că aceasta este umplutura care place mai mult, la modul...
Desert pariziene cu branza dulceCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii