Tortul Pavlova este usor de montat, dar e nevoie de un pic de rabdare pentru a coace fiecare blat. Cel mai bine e sa le faceti pe rand, asa ca impartiti cantitatile de ingrediente de la blaturi in 3 si apoi apucati-va de treaba. Ideal ar fi sa faceti foile de bezea cu o zi inainte de a fi montat tortul.
1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra, si dupa ce a devenit bezeaua mai compacta puneti si restul de zahar pudra. Bateti bezeaua la viteza mare.
2. Cand bezeaua este gata, turnati putin din amestecul de cacao si scortisoara si amestecati de sus in jos. Nu trebuie sa se incorporeze de tot, ci sa aiba doar niste insertii bezeaua.
3. Apoi turnati compozitia pe o foaie de copt si intindeti-o sa aiba 20 de cm. O puteti pune cu un pos sau cu o spatula. Mai turnati deasupra un pic din amestecul de scortisoara si cacao. Bagati bezeaua la cuptor la 90 de grade pentru 2,5 ore. Ea trebuie sa fie tare la exterior si un pic moale la interior. Cand e gata lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca pana a doua zi. Repetati procesul pentru celelalte 2 blaturi ale tortului.
4. Pentru umplutura, turnati peste ciocolata smantana fierbinte si amestecati usor pana se topeste. Cand s-a topit, adaugati untul si amestecati bine. Acesta este ganache-ul pentru tort. Lasati-l sa se raceasca si apoi bagati-l la frigider o ora, dar amestecati in el din 10 in 10 minute ca sa nu se formeze crusta deasupra.
5. Bateti smantana de frisca cu 20 gr de zahar pentru a obtine crema chantilly.
6. Pentru a monta, puneti intai un pic de frisca pe mijlocul platoului, pentru ca blatul sa nu alunece si puneti prima foaie de bezea. Turnati 1/3 din crema de ciocolata. Puneti apoi frisca, cat sa acopere tot blatul. Presarati alune de padure pisate. Puneti apoi urmatoarea foaie de bezea, ganache-ul de ciocolata, alunele si frisca. Repetati pentru ultima foaie de bezea. La ultima, puneti mai putin frisca, sa nu pice pe margini. Decorati apoi cu ciocolata topita. Alune pisate si alune si zmeura.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii