Se prepara un blat obisnuit pe care l-am copt intr-o forma ce corespunde cu marimea celui mai mare dintre torturi. Dupa ce s-a racit il taiem in patru foi, (cate una pentru fiecare tort) pe care le decupam in functie de marime.
Crema folosita este diplomat si se prepara astfel: galbenusurile si zaharul se omogenizeaza foarte bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se spumese. In aceasta crema de ou adaugam gelatina pe care in prealabil am pus-o la hidratat cam in 250 ml apa rece si amestecam energic pana ce se incorporeaza. Turnam compozitia peste frisca batuta, adaugam si fructele (in cazul meu ananasul), esenta de vanilie si amestecam bine cu telul pana ce se omogenizeaza.
Tapetam formele cu folie alimentara turnam compozitia, iar deasupra asezam foaia de blat pe care o insiropam cu siropul fiert si racit. Dam la rece pentru cateva ore dupa care le rasturnam pe suport si le decoram cu frisca dupa imaginatie
NOTA.
crema pentru acest tort am facut-o in doua transe deoarece cantitatile erau prea mari.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii