Tort Nunta

Postat pe: 21-10-2009
(1)

Ingrediente

BLAT
oua 15 buc
faina 15 lg
zahar 15 lg
esenta vanilie
razatura de lamie
CREMA
frisca 2 l
galbenusuri 18 buc
zahar 1 kg
gelatina 5 plic
compot ananas 3 cutii
esenta vanilie 4 fiole
SIROP
zahar 700 g
apa 1 l
razatura de lamaie
DECOR
frisca 1,5 l
trandafiri din lapte praf

Mod de preparare

Se prepara un blat obisnuit pe care l-am copt intr-o forma ce corespunde cu marimea celui mai mare dintre torturi. Dupa ce s-a racit il taiem in patru foi, (cate una pentru fiecare tort) pe care le decupam in functie de marime.

Crema folosita este diplomat si se prepara astfel: galbenusurile si zaharul se omogenizeaza foarte bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se spumese. In aceasta crema de ou adaugam gelatina pe care in prealabil am pus-o la hidratat cam in 250 ml apa rece si amestecam energic pana ce se incorporeaza. Turnam compozitia peste frisca batuta, adaugam si fructele (in cazul meu ananasul), esenta de vanilie si amestecam bine cu telul pana ce se omogenizeaza.

Tapetam formele cu folie alimentara turnam compozitia, iar deasupra asezam foaia de blat pe care o insiropam cu siropul fiert si racit. Dam la rece pentru cateva ore dupa care le rasturnam pe suport si le decoram cu frisca dupa imaginatie



NOTA.
crema pentru acest tort am facut-o in doua transe deoarece cantitatile erau prea mari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Nunta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexz_09dk
•  16.02.2010 20:19:38

foarte frumos:D

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Nunta