Blat:
Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pun cacaua, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Crema:
Se freaca branza mascarpone cu zaharul, dupa care se adauga frisca si se mixeaza compozitia, pana cand devine cremoasa.
Asamblare:
Se taie blatul circular, de sus in jos, lasand o margine de circa doi cm, dar si o grosime la baza lui tot de circa doi cm. Se scobeste, scotand blatul si dandu-l deoparte.
Se curata bananele si se asaza in interiorul blatului scobit (se pot taia pentru a incapea). Se adauga crema peste banane, dupa care se imbraca si exteriorul cu ea. Se sfaramiteaza blatul care a fost dat deoparte si se imbraca tortul cu frimiturile rezultate. Se decoreaza apoi cu flori si frunze din napolitana.
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii