Tort Musuroi de cartita

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort Musuroi de cartita

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao, cu varf
  • 8 linguri faina, cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 3-4 banane
  • flori si frunze din napolitana pentru decor

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pun cacaua, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor, pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Crema:

Se freaca branza mascarpone cu zaharul, dupa care se adauga frisca si se mixeaza compozitia, pana cand devine cremoasa.

Asamblare:

Se taie blatul circular, de sus in jos, lasand o margine de circa doi cm, dar si o grosime la baza lui tot de circa doi cm. Se scobeste, scotand blatul si dandu-l deoparte.

Se curata bananele si se asaza in interiorul blatului scobit (se pot taia pentru a incapea). Se adauga crema peste banane, dupa care se imbraca si exteriorul cu ea. Se sfaramiteaza blatul care a fost dat deoparte si se imbraca tortul cu frimiturile rezultate. Se decoreaza apoi cu flori si frunze din napolitana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura