Mod de preparare:
Albusurile se bat bine impreuna cu apa. Adaugam zahrul in ploaie si continuam sa betem pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile si uleiul cate un galbenus si cate o lingura de ulei pe rand si mixam bine in continuare.
La final incorporam faina si praful de copt amestecand incet cu o lingura sau paleta.
Compozitia se coace in forma rotunda cu pereti detasbili.
Cand este copt se scoate din forma si se lasa la rece.
Crema: laptele, zaharul, budinca se pun la fiert. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la rece. Cand crema este rece se mixeaza bine si apoi adaugam frsca si mixam in continuare pana cand obtinem o crema spumoasa.
Blatul se taie pe doua locuri si astfel vom obtine trei foi de blat. Fiecare foaie de blat se insiropeaza cu un sirop din apa cu zahar si esenta de vanilie. Tortul se umple cu crema obtinuta pe care o impartim in patru. Doua parti in interior si doua pe dinafara.
Pentru a obtine spiralele satirate pe punga de posh am trasat cateva linii colorate cu colorant gel. Din loc in loc am decorat cu cativa fulgi de migdale.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii