Tort Marmorat cu Visine Proaspete

Complexitate
redusa
Tort Marmorat cu Visine Proaspete

Ingrediente

  • Pentru crema de visine :
  • -400 g visine proaspete
  • fara samburi
  • -6 linguri de zahar
  • Pentru crema alba :
  • -200 g smantana
  • -500 g iaurt
  • -200 g zahar
  • -4 pliculete de gelatin alimentara, granule (pudra), a 10 g fiecare
  • -400 ml apa rece
  • -600 ml frisca lichida
  • Pentru decor :
  • -visine fara samburi
  • -frisca, ciocolata, etc, dupa dorinta

Mod de preparare

Faceti intai sosul de visine.
Puneti intr-o craticioara visinele fara samburi si zaharul, presati de cateva ori cu lingura de lemn pentru a obtine putin suc si puneti pe foc sa dea cateva clocote, apoi lasati la racit.

Treceti prin blender compozitia racita pana devine o crema, puneti-o din nou pe foc, 5 minute, amestecand continuu si lasati la racit.

Intre timp, pregatiti crema alba, astfel :
Puneti in apa rece granulele de gelatina, la inmuiat, pentru 10-15 min.

Separat, amestecati intr-un bol mai mare, iaurtul, smantana si zaharul, pana se topeste zaharul. Dizolvati pe baie de aburi gelatina inmuiata, lasati-o la racorit si apoi, combinati-o cu amestecul de iaurt. Adaugati frisca bine batuta si omogenizati usor. Gustati si adaugati zahar la nevoie, dupa dorinta.

Impartiti amestecul obtinut in doua, iar intr-o jumatate inglobati sucul de visine racit si strecurat (ca sa nu contina bucati mari crema). Lasati-le pe amandoua, in frigider, 1-2 ore, sa se raceasca bine si sa se intareasca cremele.

Pregatiti o forma de tort cu pereti detasabili, in care asezati o folie de plastic ce imbraca si peretii. Puneti jumatatile de crema in 2 pungi de naylon rezistente si taiati cate un orificiu. Spritati cercuri alternative, alb si colorat, incepand de la perete spre centru, pana umpleti fundul tavii. Puneti al doilea rand de crema, dar alternand invers culorile.

Daca va mai ramane crema, puteti sa faceti si un al treilea strat.
Neteziti suprafata cu crema alba si faceti mici rozete cu crema de visine (sau invers, functie de cata crema de o anumita culoare v-a ramas).

Dati la frigider, cel putin pentru 4 ore, dar cel mai bine, de pe o zi pe alta. Scoateti din forma si transferati pe un platou. Ornati cu visine sau visine si frisca; visine si ciocolata rasa; visine, frisca si ciocolata sau cum doriti.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.