Tort `Lumanare`

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
medie
Tort `Lumanare`

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 plic glazura neagra DrOetker
  • 250 g unt sau margarină
  • 300 g făină
  • 4 linguri rase Praf de copt Dr Oetker
  • 100 gr cacao Dr Oetker
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilinat DrOetker
  • 4 oua
  • 125 ml lapte
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr merisoare(coacaze) congelate
  • 200 gr zahar
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 400 gr zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Blat:
Pentru prepararea aluatului, se topește glazura împreună cu untul sau margarina, într-o tigaie, la foc mediu, amestecând continuu. Într-un vas se amestecă făina, praful de copt,cacaua, zahărul și zahărul vanilinat.Se adăuga ouăle, laptele și se amestecă energic cu mixerul, la început la viteză mică,apoi la viteză maximă. La final se încorporează untul și glazura topite.Eu am folosit o lingura la amestecarea ingredientelor. Compozitia se intinde uniform in forma rotunda,tapetata cu hartie de copt.Se ntroduce la cuptor si se coace 60 min la foc mediu.Dupa coacere,blatul se lasa 10 min in forma sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un gratar,se desprinde hartia de copt si se rastoarna din nou.Cand este rece complet se taie pe doua locuri si vom avea trei foi. Blatul este foarte pufos is sfaramicios in egala masura,de aceea trebuie manevrat cu mare grija.Nu este nevoie sa-l insiropam.
Crema:
Merisoarele se pun intr-un vas cu zaharul si se fierb 12-15 min dupa care se lasa sa se raceasca.
Frisca batuta spuma se amesteca cu fructele fierte si racite. Cu acesta crema umplem tortul si il acoperim si deasupra.
Glazura:
Albusurile se bat spuma.Adaugam zahrul pudra si asezam vasul cu bezea pe baia de abur si batem bine pana cand vom obtine o spuma ferma si cu un aspect lucios.Adaugam la bezea zeama de lamaie dupa care putem trece la decorarea tortului dandu-i aspectul unei lumanari,pe margini imitam ceara topita care curge.
Eu am pus o lumanarica mica in mijloc inainte de decorare cu glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia