Tort Joffre

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 500g margarina
  • 1 lingura cacao
  • 500g zahar
  • 125ml apa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet fin
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri zahar farin

Mod de preparare

Se pun la fiert zaharul, cacaua si apa si se lasa sa dea in clocot 5 min. Dupa aceea se lasa putin la racit, se adauga pe rind toate galbenusurile.

Se imparte compozitia in 3 parti: o parte se pune intr-un castron si se adauga o lingura cu virf de faina, 2 linguri cu virf de pesmet si la sfirsit de jos in sus albusurile batute spuma tare cu 2-3 linguri de zahar.

Se toarna totul intr-o cratita unsa si tapetata si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou.

In castronul in care au ramas cele 2 parti de blat se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Apoi se adauga 2-3 linguri de zahar farin, 2 plicuri de zahar vanilat, esenta de rom si 1 lingura cacao. Trebuie mixata foarte bine aceasta crema, care va fi tinuta apoi la frigider 1 ora.

Se taie blatul pe din doua, se pune crema si se pastreaza putin pentru ornat si decorat dupa placul propriu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Reţetă de preparare a papanaşilor
5
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Parteneri
Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Bucataras.RO

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend...

Desert panna cotta cu capsuni la pahar
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj