Tort Joffre

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 500g margarina
  • 1 lingura cacao
  • 500g zahar
  • 125ml apa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet fin
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri zahar farin

Mod de preparare

Se pun la fiert zaharul, cacaua si apa si se lasa sa dea in clocot 5 min. Dupa aceea se lasa putin la racit, se adauga pe rind toate galbenusurile.

Se imparte compozitia in 3 parti: o parte se pune intr-un castron si se adauga o lingura cu virf de faina, 2 linguri cu virf de pesmet si la sfirsit de jos in sus albusurile batute spuma tare cu 2-3 linguri de zahar.

Se toarna totul intr-o cratita unsa si tapetata si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou.

In castronul in care au ramas cele 2 parti de blat se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Apoi se adauga 2-3 linguri de zahar farin, 2 plicuri de zahar vanilat, esenta de rom si 1 lingura cacao. Trebuie mixata foarte bine aceasta crema, care va fi tinuta apoi la frigider 1 ora.

Se taie blatul pe din doua, se pune crema si se pastreaza putin pentru ornat si decorat dupa placul propriu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc