Ingrediente
● 10 oua |
● 500g margarina |
● 1 lingura cacao |
● 500g zahar |
● 125ml apa |
● 1 lingura faina |
● 2 linguri pesmet fin |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● 1 esenta de rom |
● 2 linguri zahar farin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Se pun la fiert zaharul, cacaua si apa si se lasa sa dea in clocot 5 min. Dupa aceea se lasa putin la racit, se adauga pe rind toate galbenusurile.
Se imparte compozitia in 3 parti: o parte se pune intr-un castron si se adauga o lingura cu virf de faina, 2 linguri cu virf de pesmet si la sfirsit de jos in sus albusurile batute spuma tare cu 2-3 linguri de zahar.
Se toarna totul intr-o cratita unsa si tapetata si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou.
In castronul in care au ramas cele 2 parti de blat se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Apoi se adauga 2-3 linguri de zahar farin, 2 plicuri de zahar vanilat, esenta de rom si 1 lingura cacao. Trebuie mixata foarte bine aceasta crema, care va fi tinuta apoi la frigider 1 ora.
Se taie blatul pe din doua, se pune crema si se pastreaza putin pentru ornat si decorat dupa placul propriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Joffre" nu uita sa ii faci un review.
Se imparte compozitia in 3 parti: o parte se pune intr-un castron si se adauga o lingura cu virf de faina, 2 linguri cu virf de pesmet si la sfirsit de jos in sus albusurile batute spuma tare cu 2-3 linguri de zahar.
Se toarna totul intr-o cratita unsa si tapetata si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul se rastoarna pe un platou.
In castronul in care au ramas cele 2 parti de blat se pune margarina si se mixeaza foarte bine. Apoi se adauga 2-3 linguri de zahar farin, 2 plicuri de zahar vanilat, esenta de rom si 1 lingura cacao. Trebuie mixata foarte bine aceasta crema, care va fi tinuta apoi la frigider 1 ora.
Se taie blatul pe din doua, se pune crema si se pastreaza putin pentru ornat si decorat dupa placul propriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Joffre" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany