Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se intareste ca o bezea.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si untul moale, pana ce obtinem o crema spumoasa, in care turnam, alternand laptele caldut cu faina cernuta si amestecata cu amidonul, la urma se adauga si esenta de vanilie. Daca folosim pastaie de vanilie, o taiem pe lung si cu lama unui cutit, curatam semintele parfumate pe care le adaugam in laptele caldut. Se incorporeaza in amestecul omogen si bezeaua, apoi turnam totul in forma unsa cu un pic de ulei si tapetata cu un praf de faina. Se da la cuptorul preincalzit, cca. 10 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la moderat si mai lasam 20 de minute. Se incearca cu un pai, daca aluatul este facut. Se lasa sa se raceasca bine, apoi turnam deasupra blatului rece frisca mixata si amestecata cu dulceata de coacaze, in care am adaugat gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie, nu fiarta, si turnata in frisca in fir subtire. Se da la rece cateva ore sau de preferat, de seara pana a 2a zi.
Se dilueaza dulceata, se strecoara fructele de sirop. Siropul il amestecam cu praful de tort gelle si il dam in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Fructele de coacaze ramase din dulceata, se repartizeaza pe toata suprafata tortului, apoi se toarna jeleul de la mijloc spre marginile lui. Se mai lasa la rece 30 de minute, apoi se desface forma si se scoate tortul. Se decoreaza cu frisca, bezele sau o crema aerata de vanilie, dupa preferinta!
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii