Tort inteligent cu jeleu de fructe

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort inteligent cu jeleu de fructe

Ingrediente

  • (pentru o forma de tort cu diametrul de 25 cm)
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g amidon de porumb (2 linguri varfuite)
  • 500 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta vanilie
  • Crema;
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina (10 g)
  • 2,3 linguri de dulceata de coacaze
  • Jeleu;
  • 3 linguri de dulceata diluate cu 200 ml apa
  • 1 plic de tort gelle

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se intareste ca o bezea.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si untul moale, pana ce obtinem o crema spumoasa, in care turnam, alternand laptele caldut cu faina cernuta si amestecata cu amidonul, la urma se adauga si esenta de vanilie. Daca folosim pastaie de vanilie, o taiem pe lung si cu lama unui cutit, curatam semintele parfumate pe care le adaugam in laptele caldut. Se incorporeaza in amestecul omogen si bezeaua, apoi turnam totul in forma unsa cu un pic de ulei si tapetata cu un praf de faina. Se da la cuptorul preincalzit, cca. 10 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la moderat si mai lasam 20 de minute. Se incearca cu un pai, daca aluatul este facut. Se lasa sa se raceasca bine, apoi turnam deasupra blatului rece frisca mixata si amestecata cu dulceata de coacaze, in care am adaugat gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie, nu fiarta, si turnata in frisca in fir subtire. Se da la rece cateva ore sau de preferat, de seara pana a 2a zi.
Se dilueaza dulceata, se strecoara fructele de sirop. Siropul il amestecam cu praful de tort gelle si il dam in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Fructele de coacaze ramase din dulceata, se repartizeaza pe toata suprafata tortului, apoi se toarna jeleul de la mijloc spre marginile lui. Se mai lasa la rece 30 de minute, apoi se desface forma si se scoate tortul. Se decoreaza cu frisca, bezele sau o crema aerata de vanilie, dupa preferinta!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie