Tort inteligent cu jeleu de fructe

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort inteligent cu jeleu de fructe

Ingrediente

  • (pentru o forma de tort cu diametrul de 25 cm)
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g amidon de porumb (2 linguri varfuite)
  • 500 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta vanilie
  • Crema;
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina (10 g)
  • 2,3 linguri de dulceata de coacaze
  • Jeleu;
  • 3 linguri de dulceata diluate cu 200 ml apa
  • 1 plic de tort gelle

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se intareste ca o bezea.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si untul moale, pana ce obtinem o crema spumoasa, in care turnam, alternand laptele caldut cu faina cernuta si amestecata cu amidonul, la urma se adauga si esenta de vanilie. Daca folosim pastaie de vanilie, o taiem pe lung si cu lama unui cutit, curatam semintele parfumate pe care le adaugam in laptele caldut. Se incorporeaza in amestecul omogen si bezeaua, apoi turnam totul in forma unsa cu un pic de ulei si tapetata cu un praf de faina. Se da la cuptorul preincalzit, cca. 10 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la moderat si mai lasam 20 de minute. Se incearca cu un pai, daca aluatul este facut. Se lasa sa se raceasca bine, apoi turnam deasupra blatului rece frisca mixata si amestecata cu dulceata de coacaze, in care am adaugat gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie, nu fiarta, si turnata in frisca in fir subtire. Se da la rece cateva ore sau de preferat, de seara pana a 2a zi.
Se dilueaza dulceata, se strecoara fructele de sirop. Siropul il amestecam cu praful de tort gelle si il dam in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Fructele de coacaze ramase din dulceata, se repartizeaza pe toata suprafata tortului, apoi se toarna jeleul de la mijloc spre marginile lui. Se mai lasa la rece 30 de minute, apoi se desface forma si se scoate tortul. Se decoreaza cu frisca, bezele sau o crema aerata de vanilie, dupa preferinta!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pancakes cu dulceata de mure
Bucataras.RO

Pancakes cu dulceata de mure

Zilele trecute am avut bucuria sa primesc niste produse din Camara Bunatati din natura..Am desfacut pachetelul si am...

Pancakes cu dulceata de mure
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate