Tort inteligent cu jeleu de fructe

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort inteligent cu jeleu de fructe

Ingrediente

  • (pentru o forma de tort cu diametrul de 25 cm)
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g amidon de porumb (2 linguri varfuite)
  • 500 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta vanilie
  • Crema;
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina (10 g)
  • 2,3 linguri de dulceata de coacaze
  • Jeleu;
  • 3 linguri de dulceata diluate cu 200 ml apa
  • 1 plic de tort gelle

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se intareste ca o bezea.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si untul moale, pana ce obtinem o crema spumoasa, in care turnam, alternand laptele caldut cu faina cernuta si amestecata cu amidonul, la urma se adauga si esenta de vanilie. Daca folosim pastaie de vanilie, o taiem pe lung si cu lama unui cutit, curatam semintele parfumate pe care le adaugam in laptele caldut. Se incorporeaza in amestecul omogen si bezeaua, apoi turnam totul in forma unsa cu un pic de ulei si tapetata cu un praf de faina. Se da la cuptorul preincalzit, cca. 10 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la moderat si mai lasam 20 de minute. Se incearca cu un pai, daca aluatul este facut. Se lasa sa se raceasca bine, apoi turnam deasupra blatului rece frisca mixata si amestecata cu dulceata de coacaze, in care am adaugat gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie, nu fiarta, si turnata in frisca in fir subtire. Se da la rece cateva ore sau de preferat, de seara pana a 2a zi.
Se dilueaza dulceata, se strecoara fructele de sirop. Siropul il amestecam cu praful de tort gelle si il dam in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Fructele de coacaze ramase din dulceata, se repartizeaza pe toata suprafata tortului, apoi se toarna jeleul de la mijloc spre marginile lui. Se mai lasa la rece 30 de minute, apoi se desface forma si se scoate tortul. Se decoreaza cu frisca, bezele sau o crema aerata de vanilie, dupa preferinta!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Parteneri
Ciuperci champignon cu quinoa
Bucataras.RO

Ciuperci champignon cu quinoa

Daca tineti post sau vreti doar o masa sanatoasa si plina de proteine, aceasta reteta poate fi o optiune.

Ciuperci champignon cu quinoa
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread