Tort Iepuras

Portii
14
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
ridicata
Tort Iepuras

Ingrediente

  • pentru cele 2 blaturi:
  • 5 ouă + 1 albuş,
  • un varf linguriţă sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 300 ml;
  • 2 lingurite esenţă rom;
  • 2 linguri zahăr;
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • pentru cremă:
  • 20 g ciocolată albă,
  • 20 g ciocolată cu lapte,
  • 200 g mascarpone,
  • 2 linguriţe cafea solubilă (ness),
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • 1 lingură zahăr pudră,
  • pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • Fire de zahăr şi flori de napolitană Dr.Oetker,
  • Rulouri de napolitană cu cremă de alune
  • Zahăr colorat roz pentru urechiuşe

Mod de preparare

Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi :)

Preparare:
Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în cuptor (sau se coc pe rând). Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 10 minute. Se lasă la răcit.

Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

Pentru cremă:
Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă, nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită ciocolatei.

Decor şi asamblare: se taie fiecare pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează urechile, iar ce rămâne va fi funda.
Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă.
Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor. Se ornează iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de zahăr.

Porţii: 14
Diametrul formei de copt: 17cm
Timp total: 2h 30min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/tort-iepuras.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura