Tort Foresta Nera (Padurea Neagra)

Complexitate
redusa
Tort Foresta Nera (Padurea Neagra)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 600 ml frisca
  • 500 g visine insiropate
  • 100 g ciocolata amara

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare intr-un castron. In alt castron mai mare se pun galbenusurile care se bat bine cu apa fierbinte pana isi tripleaza volumul, se adauga zaharul si se continua a bate pana se topeste zaharul, la urama se adauga faina, cacao si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza bine si se pun albusurile amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faine forma si se coace la 180 grade pt 30 min. Se lasa la racit.

Cand e rece se taie in trei parti. Se insiropeaza cu siropul visinelor in care se pune un pic de cherry eu am pus visinata si un pic de apa, se pun visinele si frisca batuta, procedam la fel si pt urmatorul strat, partea de deasupra se insiropeaza si ea bine si se imbraca tot tortul in frisca, ciocolata se taie marunt si se orneaza tortul dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste cu masline si sos (de post)
2
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Bucataras.RO

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Feta saganaki este un aperitiv grecesc clasic. Bucură-te de gustul îmbietor al brânzei feta acoperită de o...

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia