Tort Exotic cu Gelatina

Postat pe: 11-01-2010
(0)

Ingrediente

1kg kiwi
3 portocale medii
2 banane
1 cutie ananas (580 g)
300 g piscoturi
6 plicuri de gelatina cu gust de capsuni
1,200 l suc de fructe (sau sirop de la compod de ananas) sau apa
pentru gelatina
12 linguri zahar (pentru gelatina)
Se pot pune fructele la alegere, in functie de preferinte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru inceput se alege o cratita medie in care se aseaza pe fund cativa kiwi taiati felii subtiri (deoarece fundul cratitei va fi fata tortului). Se taie toate fructele bucati mici si se pun intr-un vas unde se amesteca. Jumatate din cantitatea de fructe se pune peste kiwi.

Intre timp se prepara 3 plicuri de gelatina cu 600 ml suc de fructe sau apa si 6 linguri zahar pe foc timp de 2 minute. Se toarna peste fructe in cratita si imediat se pun piscoturile (neinsiropate). Punem cea de a doua parte de fructe si facem iarasi gelatina din plicurile ramase pe care o punem peste fructe. Se repeta procedeul cu piscoturile.

Totul se da la rece pentru cateva ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata.

Se misca cratita cu tortul, daca acesta se mica in cratita se intoarce pe un platou, daca nu se incalzeste putin pe foc si dupa aceea se intoarce cratita.
Tortul se poate imbraca in frisca (eu l-am lasat asa), daca nu se imbraca in frisca se poate servi cu putina frisca langa.
Acest tort este racoritor si dietetic.
Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Exotic cu Gelatina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Exotic cu Gelatina