Pentru inceput se alege o cratita medie in care se aseaza pe fund cativa kiwi taiati felii subtiri (deoarece fundul cratitei va fi fata tortului). Se taie toate fructele bucati mici si se pun intr-un vas unde se amesteca. Jumatate din cantitatea de fructe se pune peste kiwi.
Intre timp se prepara 3 plicuri de gelatina cu 600 ml suc de fructe sau apa si 6 linguri zahar pe foc timp de 2 minute. Se toarna peste fructe in cratita si imediat se pun piscoturile (neinsiropate). Punem cea de a doua parte de fructe si facem iarasi gelatina din plicurile ramase pe care o punem peste fructe. Se repeta procedeul cu piscoturile.
Totul se da la rece pentru cateva ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata.
Se misca cratita cu tortul, daca acesta se mica in cratita se intoarce pe un platou, daca nu se incalzeste putin pe foc si dupa aceea se intoarce cratita.
Tortul se poate imbraca in frisca (eu l-am lasat asa), daca nu se imbraca in frisca se poate servi cu putina frisca langa.
Acest tort este racoritor si dietetic.
Pofta buna! ! !
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii