Pentru inceput se alege o cratita medie in care se aseaza pe fund cativa kiwi taiati felii subtiri (deoarece fundul cratitei va fi fata tortului). Se taie toate fructele bucati mici si se pun intr-un vas unde se amesteca. Jumatate din cantitatea de fructe se pune peste kiwi.
Intre timp se prepara 3 plicuri de gelatina cu 600 ml suc de fructe sau apa si 6 linguri zahar pe foc timp de 2 minute. Se toarna peste fructe in cratita si imediat se pun piscoturile (neinsiropate). Punem cea de a doua parte de fructe si facem iarasi gelatina din plicurile ramase pe care o punem peste fructe. Se repeta procedeul cu piscoturile.
Totul se da la rece pentru cateva ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata.
Se misca cratita cu tortul, daca acesta se mica in cratita se intoarce pe un platou, daca nu se incalzeste putin pe foc si dupa aceea se intoarce cratita.
Tortul se poate imbraca in frisca (eu l-am lasat asa), daca nu se imbraca in frisca se poate servi cu putina frisca langa.
Acest tort este racoritor si dietetic.
Pofta buna! ! !
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii