Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 2 cescute cu lapte
  • 2 cescute cu ulei
  • 6 cescute cu zahar
  • 6 cescute cu faina
  • 6 oua
  • 200 g cacao neagra de calitate
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • Pentru crema ne sunt necesare:
  • 1000 ml frisca lichida
  • 500 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt (85% grasime)
  • 300 g zmeura
  • Pentru insiropat ne sunt necesare:
  • 200 ml apa plata
  • 4 linguri cu zahar
  • Sucul si coaja de la doua portocale
  • Pentru ornat ne sunt necesare:
  • 300 g ciocolata neagra de calitate

Mod de preparare

Pentru blat procedam astfel:

se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.

Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.

Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet.

Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie.

Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei.

Pentru crema se procedeaza astfel:

Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic.

Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici.

Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet.

Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore.

se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa.

Pentru sirop se procedeaza astfel:

Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet.

Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia.

Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit.

Pentru ansamblare:

Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale.

Se asaza pe un platou primul blat.

Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi.

Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata. (Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu budinca si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu budinca si cocos

Prajitura cu budinca si cocos
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa