Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 2 cescute cu lapte
  • 2 cescute cu ulei
  • 6 cescute cu zahar
  • 6 cescute cu faina
  • 6 oua
  • 200 g cacao neagra de calitate
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • Pentru crema ne sunt necesare:
  • 1000 ml frisca lichida
  • 500 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt (85% grasime)
  • 300 g zmeura
  • Pentru insiropat ne sunt necesare:
  • 200 ml apa plata
  • 4 linguri cu zahar
  • Sucul si coaja de la doua portocale
  • Pentru ornat ne sunt necesare:
  • 300 g ciocolata neagra de calitate

Mod de preparare

Pentru blat procedam astfel:

se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.

Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.

Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet.

Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie.

Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei.

Pentru crema se procedeaza astfel:

Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic.

Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici.

Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet.

Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore.

se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa.

Pentru sirop se procedeaza astfel:

Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet.

Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia.

Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit.

Pentru ansamblare:

Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale.

Se asaza pe un platou primul blat.

Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi.

Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata. (Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda
Bucataras.RO

Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda

Un preparat foarte bun si sanatos. Ingredientele de mai jos sunt pentru o portie Eu am avut ardei copti la borcan, reteta o...

Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui