Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)

Postat pe: 21-01-2016
(0)

Ingrediente

Pentru blat ne sunt necesare:
2 cescute cu lapte
2 cescute cu ulei
6 cescute cu zahar
6 cescute cu faina
6 oua
200 g cacao neagra de calitate
sucul si coaja de la o portocala
2 lingurite cu praf de copt
Pentru crema ne sunt necesare:
1000 ml frisca lichida
500 g ciocolata cu lapte
100 g unt (85% grasime)
300 g zmeura
Pentru insiropat ne sunt necesare:
200 ml apa plata
4 linguri cu zahar
Sucul si coaja de la doua portocale
Pentru ornat ne sunt necesare:
300 g ciocolata neagra de calitate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pentru blat procedam astfel:

se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.

Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.

Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet.

Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie.

Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei.

Pentru crema se procedeaza astfel:

Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic.

Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici.

Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet.

Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore.

se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa.

Pentru sirop se procedeaza astfel:

Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet.

Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia.

Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit.

Pentru ansamblare:

Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale.

Se asaza pe un platou primul blat.

Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi.

Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata. (Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)