Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 2 cescute cu lapte
  • 2 cescute cu ulei
  • 6 cescute cu zahar
  • 6 cescute cu faina
  • 6 oua
  • 200 g cacao neagra de calitate
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 2 lingurite cu praf de copt
  • Pentru crema ne sunt necesare:
  • 1000 ml frisca lichida
  • 500 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt (85% grasime)
  • 300 g zmeura
  • Pentru insiropat ne sunt necesare:
  • 200 ml apa plata
  • 4 linguri cu zahar
  • Sucul si coaja de la doua portocale
  • Pentru ornat ne sunt necesare:
  • 300 g ciocolata neagra de calitate

Mod de preparare

Pentru blat procedam astfel:

se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.

Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.

Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet.

Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie.

Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei.

Pentru crema se procedeaza astfel:

Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic.

Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici.

Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet.

Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore.

se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa.

Pentru sirop se procedeaza astfel:

Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet.

Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia.

Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit.

Pentru ansamblare:

Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale.

Se asaza pe un platou primul blat.

Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi.

Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata. (Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Sandvisuri cu cremwusti de pui facute la sandvismaker
Bucataras.RO

Sandvisuri cu cremwusti de pui facute la sandvismaker

Am vrut sa ma joc putin cu sandvismakerul. A iesit ceva abur, dar n-am patit nimic pana la urma :D

Sandvisuri cu cremwusti de pui facute la sandvismaker
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty