Tort Egiptean

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru o foaie (se prepara 3 foi)
  • • 2 albusuri
  • • 2 linguri de zahar
  • • 1/2 lingura de faina
  • • 40 g nuci macinate
  • Pentru crema 1:
  • • 6 galbenusuri
  • • 6 linguri de zahar
  • • 340 ml lapte
  • • 2 linguri amidon
  • • 170 g unt nesarat
  • • esenta de vanilie
  • • coaja de lamaie
  • Pentru crema 2:
  • • 200 ml frisca
  • • 150 g zahar
  • • 120 g nuci zdrobite bucati mai mari

Mod de preparare

Foile:
Prima data facem foile; batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm si ungem cu unt, intindem foaia si coacem la foc mic timp de 15 - 20 minute. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi.

Pentru crema 1:
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon, zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca. Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se “dezmorteasca” si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Pentru crema 2:
Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava cu apa. Il ridicam imediat pentru a nu se topi, apoi il zdrobim (punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).
Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca zdrobit si el.

Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie, 1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Pofta buna!
O reteta pentru ocazii speciale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Cannelloni cu carne si cascaval
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.