Tort Diplomat (IV)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 44 g gelatina alimentara
  • 400 ml apa foarte rece
  • (sau se poate si siropul din conserva de fructe)
  • 3 oua intregi
  • 150 g zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 500 ml frisca (de preferat cea de la Hulala
  • iese mai bine)
  • o conserva de compot de frcute este de preferat cea de compot de ananas
  • ptr ca iese mai aromat

Mod de preparare

Cele 44 grame de gelatina se pun la umflat in 400 ml apa rece, sau in zeama de la compotul de fructe. (gelatina se gaseste la pliculete, un pliculet avand 10 g. cu un cantar digital se pot masura exact cele 44 grame. in lipsa unui cantar, se pot pune 50 g de gelatina, dar crema o sa iasa putin mai tare. ) peste cateva minute o sa se observe cum o sa inceapa sa se intareasca.

Intr-o tigaie pe baie de abur de pun 3 oua intregi, cu un tel in forma de para se bate continuu se adauga 150 gr zahar tos si se bate, de amesteca 100 ml lapte peste compozitie si se mai bate pana incepe sa fie fierbinte la deget (bagi degetul in compozitie) dar sa nu clocoteasca.

In momentul cand este fierbinte iei de pe abur oala si pui amestecul de gelatina si amesteci pana in compozitie nu se mai vad buburuze de gelatina. Amesteci pana se raceste si pui o lingura pe o farfuriuta si o bagi in frigider. daca compozitia s-a inchegat atunci bati 500 ml frisca lichida pana se face tare. Cand s-a bautut bine pui din amestecul cu gelatina incet incet peste frisca si amesteci continuu.

Intre timp in forma pe care vrei sa o umpli (de preferinta o oala putin mai inalta si cu un rotund mai mare) o imbraci in folie de ceolofan si torni compozitia. eventual mai asezi cu mana crema sa stea mulata pe cleofan. Dupa ce ai pus compozitia in oala sau in forma, deasupra poti pune piscoturi inmuiate in cafea sau blat subtire de tort insiropat.

Tortul trebuie sa stea mult la rece. Cand il scoti din frigider, il intorci invers, astfel incat blatul sau piscoturile sa vina jos pe platou. Deasupra se orneaza cu frisca, sau cu orice va trece prin imaginatie.

Sugestii:
In functie de forma de tort folosita, sau de diametrul oalei, crema o sa iasa mai inalta. Se poate pune un strat de crema, apoi un strat de fructe, (dupa fantezie, fiecare la alegere), apoi iarasi un strat de crema si apoi blatul sau piscoturile. Astfel cand intorci si cand se va taia tortul, va arata foarte frumos cu un strat de fructe.


Deasupa se pot pune tot felul de figurine, mai ales daca este un tort pentru copii. se pot pune ursuleti de guma, sau se poate rade ciocolata . . . . . in fine, stiti voi. . . . . fiecare dupa imaginatie.

Este foarte usor de facut! ! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Paste cu carne la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu carne la cuptor

Am vazut la Gaby_d si am facut si eu. Foarte buna!

Paste cu carne la cuptor
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate