Cele 44 grame de gelatina se pun la umflat in 400 ml apa rece, sau in zeama de la compotul de fructe. (gelatina se gaseste la pliculete, un pliculet avand 10 g. cu un cantar digital se pot masura exact cele 44 grame. in lipsa unui cantar, se pot pune 50 g de gelatina, dar crema o sa iasa putin mai tare. ) peste cateva minute o sa se observe cum o sa inceapa sa se intareasca.
Intr-o tigaie pe baie de abur de pun 3 oua intregi, cu un tel in forma de para se bate continuu se adauga 150 gr zahar tos si se bate, de amesteca 100 ml lapte peste compozitie si se mai bate pana incepe sa fie fierbinte la deget (bagi degetul in compozitie) dar sa nu clocoteasca.
In momentul cand este fierbinte iei de pe abur oala si pui amestecul de gelatina si amesteci pana in compozitie nu se mai vad buburuze de gelatina. Amesteci pana se raceste si pui o lingura pe o farfuriuta si o bagi in frigider. daca compozitia s-a inchegat atunci bati 500 ml frisca lichida pana se face tare. Cand s-a bautut bine pui din amestecul cu gelatina incet incet peste frisca si amesteci continuu.
Intre timp in forma pe care vrei sa o umpli (de preferinta o oala putin mai inalta si cu un rotund mai mare) o imbraci in folie de ceolofan si torni compozitia. eventual mai asezi cu mana crema sa stea mulata pe cleofan. Dupa ce ai pus compozitia in oala sau in forma, deasupra poti pune piscoturi inmuiate in cafea sau blat subtire de tort insiropat.
Tortul trebuie sa stea mult la rece. Cand il scoti din frigider, il intorci invers, astfel incat blatul sau piscoturile sa vina jos pe platou. Deasupra se orneaza cu frisca, sau cu orice va trece prin imaginatie.
Sugestii:
In functie de forma de tort folosita, sau de diametrul oalei, crema o sa iasa mai inalta. Se poate pune un strat de crema, apoi un strat de fructe, (dupa fantezie, fiecare la alegere), apoi iarasi un strat de crema si apoi blatul sau piscoturile. Astfel cand intorci si cand se va taia tortul, va arata foarte frumos cu un strat de fructe.
Deasupa se pot pune tot felul de figurine, mai ales daca este un tort pentru copii. se pot pune ursuleti de guma, sau se poate rade ciocolata . . . . . in fine, stiti voi. . . . . fiecare dupa imaginatie.
Este foarte usor de facut! ! ! ! !
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder Bueno"Bunatati pentru colindatori" O reteta super buna, luata de pe Retete de Colectie by Unica, putin modificata de mine :D
Briose cu bananeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii