Tort Diplomat (IV)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 44 g gelatina alimentara
  • 400 ml apa foarte rece
  • (sau se poate si siropul din conserva de fructe)
  • 3 oua intregi
  • 150 g zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 500 ml frisca (de preferat cea de la Hulala
  • iese mai bine)
  • o conserva de compot de frcute este de preferat cea de compot de ananas
  • ptr ca iese mai aromat

Mod de preparare

Cele 44 grame de gelatina se pun la umflat in 400 ml apa rece, sau in zeama de la compotul de fructe. (gelatina se gaseste la pliculete, un pliculet avand 10 g. cu un cantar digital se pot masura exact cele 44 grame. in lipsa unui cantar, se pot pune 50 g de gelatina, dar crema o sa iasa putin mai tare. ) peste cateva minute o sa se observe cum o sa inceapa sa se intareasca.

Intr-o tigaie pe baie de abur de pun 3 oua intregi, cu un tel in forma de para se bate continuu se adauga 150 gr zahar tos si se bate, de amesteca 100 ml lapte peste compozitie si se mai bate pana incepe sa fie fierbinte la deget (bagi degetul in compozitie) dar sa nu clocoteasca.

In momentul cand este fierbinte iei de pe abur oala si pui amestecul de gelatina si amesteci pana in compozitie nu se mai vad buburuze de gelatina. Amesteci pana se raceste si pui o lingura pe o farfuriuta si o bagi in frigider. daca compozitia s-a inchegat atunci bati 500 ml frisca lichida pana se face tare. Cand s-a bautut bine pui din amestecul cu gelatina incet incet peste frisca si amesteci continuu.

Intre timp in forma pe care vrei sa o umpli (de preferinta o oala putin mai inalta si cu un rotund mai mare) o imbraci in folie de ceolofan si torni compozitia. eventual mai asezi cu mana crema sa stea mulata pe cleofan. Dupa ce ai pus compozitia in oala sau in forma, deasupra poti pune piscoturi inmuiate in cafea sau blat subtire de tort insiropat.

Tortul trebuie sa stea mult la rece. Cand il scoti din frigider, il intorci invers, astfel incat blatul sau piscoturile sa vina jos pe platou. Deasupra se orneaza cu frisca, sau cu orice va trece prin imaginatie.

Sugestii:
In functie de forma de tort folosita, sau de diametrul oalei, crema o sa iasa mai inalta. Se poate pune un strat de crema, apoi un strat de fructe, (dupa fantezie, fiecare la alegere), apoi iarasi un strat de crema si apoi blatul sau piscoturile. Astfel cand intorci si cand se va taia tortul, va arata foarte frumos cu un strat de fructe.


Deasupa se pot pune tot felul de figurine, mai ales daca este un tort pentru copii. se pot pune ursuleti de guma, sau se poate rade ciocolata . . . . . in fine, stiti voi. . . . . fiecare dupa imaginatie.

Este foarte usor de facut! ! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Somon cu sos aioli in pergament
Bucataras.RO

Somon cu sos aioli in pergament

Un preparat extraordinar de gustos!

Somon cu sos aioli in pergament
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti