Tort diplomat cu portocale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort diplomat cu portocale

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 1 lingura ulei Se freaca galbenusurile cu 1/3 zahar si lg de ulei Albusurile se bat spuma cu 2/3 zahar + zaharul vanilat
  • Se amesteca galbenusurile cu albusurile si apoi se adauga faina (in ploaie)
  • Se unge tava si se baga la cuptor (eu fac la foc mic cca 30 min)
  • Dupa racire se taie in 2 (sa obtii 2 blaturi mai subtiri)
  • Crema:
  • 4 portocale (se poate si 3 portocale si 1 kiwi, sau banana sau toate 3); 6 oua, 1 budinca de vanilie, 40 g gelatina, 2 plicuri de frisca (si 2 pliculete intaritor de frisca); 300 ml lapte pt facut frisca (se poate si cu frisca facuta din smantana dar

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga budinca (praful direct din plic).
Se subtiaza cu 250 ml lapte. 250 ml lapte se pun pe fos si cand fierbe se adauga amestecul de galbenus cu budinca. Se tine pe fos pana se ingroasa putin (se amesteca in continuu sa nu se fiarba galbenusul). Se pune la racit (nu in frigi, ci sa ajunga la temperatura camerei).
Se dizolva gelatina in apa calduta si se adauga peste amestecul anterior. Se bate frisca.
Albusurile se bat cu 3 lg de zahar (eventual cu 1 zahar vanilat).
Se amesteca cele 3 "chestii" cand s-a racit cat de cat amestecul cu budica.Apoi intr-o cratia mai adanca (de diametrul celei in care s-a facut blatul) se pune o punga a.1 sa acopere fundul si marginile interne oalei. Portocalele se curata si se taie rondele.
Se ormeaza punga cu ele (eventual cu kiwi sau banane).
Se toarna jumatate din crema apoi se pune 1 blat, se toarna ce-a mai ramas din crema si deasupra se pune blatul 2. Se baga la frigider 12 h. Apoi se scoate si se rastoarna pe un platou.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Inghetata de vanilie cu zmeura
3
Dulciuri

Inghetata de vanilie cu zmeura

Inghetata de vanilie cu zmeura
Salata cu Somon Afumat
4
Salate

Salata cu Somon Afumat

Salata cu Somon Afumat
Salata de pui cu legume si iaurt
5
Salate

Salata de pui cu legume si iaurt

Salata de pui cu legume si iaurt
Parteneri
Pui cu gogosar si masline (Reteta Video)
Bucataras.RO

Pui cu gogosar si masline (Reteta Video)

Reteta de pui cu gogosar si masline este unul dintre deliciile toamnei. Desi par multe ingrediente si multi pasi de urmat,...

Pui cu gogosar si masline (Reteta Video)
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri