Tort diplomat cu portocale

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Blatul:
4 oua, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 g faina, 1 lingura ulei Se freaca galbenusurile cu 1/3 zahar si lg de ulei Albusurile se bat spuma cu 2/3 zahar + zaharul vanilat
Se amesteca galbenusurile cu albusurile si apoi se adauga faina (in ploaie)
Se unge tava si se baga la cuptor (eu fac la foc mic cca 30 min)
Dupa racire se taie in 2 (sa obtii 2 blaturi mai subtiri)
Crema:
4 portocale (se poate si 3 portocale si 1 kiwi, sau banana sau toate 3) 6 oua, 1 budinca de vanilie, 40 g gelatina, 2 plicuri de frisca (si 2 pliculete intaritor de frisca) 300 ml lapte pt facut frisca (se poate si cu frisca facuta din smantana dar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga budinca (praful direct din plic).
Se subtiaza cu 250 ml lapte. 250 ml lapte se pun pe fos si cand fierbe se adauga amestecul de galbenus cu budinca. Se tine pe fos pana se ingroasa putin (se amesteca in continuu sa nu se fiarba galbenusul). Se pune la racit (nu in frigi, ci sa ajunga la temperatura camerei).
Se dizolva gelatina in apa calduta si se adauga peste amestecul anterior. Se bate frisca.
Albusurile se bat cu 3 lg de zahar (eventual cu 1 zahar vanilat).
Se amesteca cele 3 "chestii" cand s-a racit cat de cat amestecul cu budica.Apoi intr-o cratia mai adanca (de diametrul celei in care s-a facut blatul) se pune o punga a.1 sa acopere fundul si marginile interne oalei. Portocalele se curata si se taie rondele.
Se ormeaza punga cu ele (eventual cu kiwi sau banane).
Se toarna jumatate din crema apoi se pune 1 blat, se toarna ce-a mai ramas din crema si deasupra se pune blatul 2. Se baga la frigider 12 h. Apoi se scoate si se rastoarna pe un platou.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort diplomat cu portocale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort diplomat cu portocale