Tort Diplomat cu Fructe

Complexitate
medie
Tort Diplomat cu Fructe

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte caldut
  • 5 plicuri gelatina (un plic 10 g)
  • 400 g piscoturi
  • 1 kg frisca
  • 1 kg kiwi
  • 2 cutii compot de ananas (unul bucati si unul rondele)
  • 2 portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 esente de vanilie
  • siropul de la compotul de ananas sau lapte pentru insiroparea piscoturilor
  • se pot folosi fructe dupa preferinte in locul celor prezentate mai sus

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in putina apa rece, dupa care se toarna peste laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja rasa de la cele doua portocale, zaharul vanilat, esenta de vanilie si in final cu gelatina dizolvata in lapte. Aceasta compozitie se pune sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana devine de consistenta unei budinci, dupa care se lasa la racit.

Intre timp aranjem o cratita cu fructe (in functie de decorul dorit, deoarece fundul cratitei va fi fata tortului), dupa ce am umezit-o cu apa rece. Fructele ramase se toaca cubulete.

Urmatorul pas este sa amestecam frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia lasata la rece. In cratita se pune un strat din aceasta compozitie, peste care fructe, piscoturi care se insiropeaza in siropul compotului de ananas sau in lapte, iar compozitia de crema, fructe si in final piscoturi. Din compozitia mentionata a mai rezultat un tort mai mic.

Tortul se lasa la rece aproximativ o zi, a doua zi se misca cratita putin si se intoarce invers pe un platou, daca tortul nu cade se incalzeste cratita putin pe flacara aragazului si se reintoarce platoul.
Este un tort racoritor si nu este deloc gretos.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Bucataras.RO

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Vazusem reteta aceasta pe internet si mi s-a parut interesanta, mai ales partea cu laptele si am zis sa o incerc si eu. A...

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post