Tort Diplomat cu Fructe

Complexitate
medie
Tort Diplomat cu Fructe

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare lapte caldut
  • 5 plicuri gelatina (un plic 10 g)
  • 400 g piscoturi
  • 1 kg frisca
  • 1 kg kiwi
  • 2 cutii compot de ananas (unul bucati si unul rondele)
  • 2 portocale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 esente de vanilie
  • siropul de la compotul de ananas sau lapte pentru insiroparea piscoturilor
  • se pot folosi fructe dupa preferinte in locul celor prezentate mai sus

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in putina apa rece, dupa care se toarna peste laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja rasa de la cele doua portocale, zaharul vanilat, esenta de vanilie si in final cu gelatina dizolvata in lapte. Aceasta compozitie se pune sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana devine de consistenta unei budinci, dupa care se lasa la racit.

Intre timp aranjem o cratita cu fructe (in functie de decorul dorit, deoarece fundul cratitei va fi fata tortului), dupa ce am umezit-o cu apa rece. Fructele ramase se toaca cubulete.

Urmatorul pas este sa amestecam frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia lasata la rece. In cratita se pune un strat din aceasta compozitie, peste care fructe, piscoturi care se insiropeaza in siropul compotului de ananas sau in lapte, iar compozitia de crema, fructe si in final piscoturi. Din compozitia mentionata a mai rezultat un tort mai mic.

Tortul se lasa la rece aproximativ o zi, a doua zi se misca cratita putin si se intoarce invers pe un platou, daca tortul nu cade se incalzeste cratita putin pe flacara aragazului si se reintoarce platoul.
Este un tort racoritor si nu este deloc gretos.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Perisoare in sos de rosii la multicooker
Bucataras.RO

Perisoare in sos de rosii la multicooker

Perisoare in sos de rosii la multicooker
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia