Tort Diplomat

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

un pachet mare de piscoturi de sampanie (eu am fol cca trei pungi din acest pachet)
500 g iaurt
500 ml frisca lichida
un pliculet gelatina
un pliculet de tort jelee incolor
4 linguri de dulceata de capsuni
mandarine din compot
compot de ananas cca 300 ml

Mod de preparare

Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem folie alimentara si asezam in picioare piscoturile pe care le-am inmuiat doar foarte putin in compot de ananas.

Separat pregatim cremele astfel:
250 g iaurt simplu il amestecam cu dulceata de capsuni si cu jumatate de plic de gelatina pe care am topit-o in prealabil in apa calduta. Peste acestea turnam jumatate din compozitia de frisca pe care am mixat-o bine.
Aceasta e primul strat de crema.

A doua crema o preparam la fel doar ca nu mai punem dulceata de capsuni.

Punem primul strat de crema in forma de tort nivelam si apoi dam pentru 10 minute la frigider. Dupa zece minute putem pune un strat de piscoturi peste crema si turnam cel de-al doilea strat de crema. Dam iarasi la frigider pentru zece minute, apoi scoatem tortul si ornam cu felii de mandarine din compot.

Separat intr-un ibric preparam jeleul incolor. Praful se amesteca cu 200 g de suc sau compot eu am pus cca 150 g compot de ananas, acest amestec se incalzeste pe aragaz, nu se fierbe si asa caldut se toarna pe suprafata tortului.

Dam la rece cateva ore si apoi se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Diplomat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  02.08.2009 11:33:14

Melianda,
Acesta este un deliciu !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Diplomat