Tort Diplomat

Complexitate
redusa
Tort Diplomat

Ingrediente

  • -un pachet mare de piscoturi de sampanie (eu am fol cca trei pungi din acest pachet)
  • -500 g iaurt
  • -500 ml frisca lichida
  • - un pliculet gelatina
  • - un pliculet de tort jelee incolor
  • -4 linguri de dulceata de capsuni
  • -mandarine din compot
  • -compot de ananas cca 300 ml

Mod de preparare

Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem folie alimentara si asezam in picioare piscoturile pe care le-am inmuiat doar foarte putin in compot de ananas.

Separat pregatim cremele astfel:
250 g iaurt simplu il amestecam cu dulceata de capsuni si cu jumatate de plic de gelatina pe care am topit-o in prealabil in apa calduta. Peste acestea turnam jumatate din compozitia de frisca pe care am mixat-o bine.
Aceasta e primul strat de crema.

A doua crema o preparam la fel doar ca nu mai punem dulceata de capsuni.

Punem primul strat de crema in forma de tort nivelam si apoi dam pentru 10 minute la frigider. Dupa zece minute putem pune un strat de piscoturi peste crema si turnam cel de-al doilea strat de crema. Dam iarasi la frigider pentru zece minute, apoi scoatem tortul si ornam cu felii de mandarine din compot.

Separat intr-un ibric preparam jeleul incolor. Praful se amesteca cu 200 g de suc sau compot eu am pus cca 150 g compot de ananas, acest amestec se incalzeste pe aragaz, nu se fierbe si asa caldut se toarna pe suprafata tortului.

Dam la rece cateva ore si apoi se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti