Tort Diplomat

Complexitate
redusa
Tort Diplomat

Ingrediente

  • -un pachet mare de piscoturi de sampanie (eu am fol cca trei pungi din acest pachet)
  • -500 g iaurt
  • -500 ml frisca lichida
  • - un pliculet gelatina
  • - un pliculet de tort jelee incolor
  • -4 linguri de dulceata de capsuni
  • -mandarine din compot
  • -compot de ananas cca 300 ml

Mod de preparare

Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem folie alimentara si asezam in picioare piscoturile pe care le-am inmuiat doar foarte putin in compot de ananas.

Separat pregatim cremele astfel:
250 g iaurt simplu il amestecam cu dulceata de capsuni si cu jumatate de plic de gelatina pe care am topit-o in prealabil in apa calduta. Peste acestea turnam jumatate din compozitia de frisca pe care am mixat-o bine.
Aceasta e primul strat de crema.

A doua crema o preparam la fel doar ca nu mai punem dulceata de capsuni.

Punem primul strat de crema in forma de tort nivelam si apoi dam pentru 10 minute la frigider. Dupa zece minute putem pune un strat de piscoturi peste crema si turnam cel de-al doilea strat de crema. Dam iarasi la frigider pentru zece minute, apoi scoatem tortul si ornam cu felii de mandarine din compot.

Separat intr-un ibric preparam jeleul incolor. Praful se amesteca cu 200 g de suc sau compot eu am pus cca 150 g compot de ananas, acest amestec se incalzeste pe aragaz, nu se fierbe si asa caldut se toarna pe suprafata tortului.

Dam la rece cateva ore si apoi se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Gomboti ( galuste cu prune )
Bucataras.RO

Gomboti ( galuste cu prune )

Un desert de care auzisem , dar nu-l incercasem niciodata, pana anul trecut. Le-am facut, mi-au placut, dar parerea mea...

Gomboti ( galuste cu prune )
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate