Tort diplomat

Postat pe: 06-08-2017
(0)

Ingrediente

Pentru forma detaşabila de 18 cm :
1 plic praf Creme Ole de vanilie
300 ml lapte rece
300 ml frişcă lichidă
1 plic zahăr vanilat Bourbon
1 plic si jumătate de gelatină granule
1 fiolă esenţă de vanilie
3 linguri stafide
smochine sau alte fructe din dulceaţă scurse de sirop
fructe proaspete pentru decor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

15min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele.

Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie.

Se bate frişca spumă, nu foarte tare, împreună cu zahărul Bourbon.

În crema de vanilie se adaugă frişca bătută, apoi gelatina pe care am pus-o după hidratare la foc mic până s-a încălzit şi dizolvat.

Se amestecă bine, după care se adaugă stafidele şi fructele din dulceaţă.

Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu folie de plastic.

Se dă la rece pentru 4-5 ore, după care se poate răsturna pe un platou şi se poate orna după preferinţă.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort diplomat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort diplomat