Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Complexitate
redusa
Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Ingrediente

  • Crusta
  • 1 1/4 cana faina alba
  • 1/3 cana ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 mandarine (aici eu am pus capsuni 400 gr)
  • 1 cana tofu (am folosit din cea foarte moale pe care am scurs-o bine)
  • 1 varf cutit vanilina
  • 1/2 cana compot ananas fin tocat (am pus 3/4 cana + esenta menta si ananas)
  • 1/4 cana + 2 linguri miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 cana must de struguri albi sau de mere (suc eu am sarit faza asta)
  • 4 linguri amidon
  • putina sare
  • frisca vegetala (adaugat de la mine)
  • capsuni (adaugat de la mine ptr decor)
  • frunze proaspete de menta (adaugat de la mine ptr decor)

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea si in altul mai mic se amesteca uleiul cu apa. Apoi compozitia lichida se toarna peste faina si se amesteca putin sa se formeze aluatul de crusta.
Coca obtinuta, se aseaza intre doua foi de film alimentar si se intinde foaia.

Se masoara cu forma de tarta, apoi se desprinde filmul alimentar de deasupra si se aseaza coca in forma de tarta. Nu folosim de cel de al doilea film alimentar pentru asta. Cand asezam coca in forma, avem grija sa avem folia deasupra ca sa o putem indeparta la sfarsit. Dupa indepartarea filmului alimentar, se apasa bine coca pentru a scoate eventualele bule de aer daca exista. Se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu aprox 20-25 de minute. Intre timp se prepara crema.

Branza tofu se scurge, se surge si ananasul din conserva, se toaca marunt. Se pun in blender si se mixeaza foarte bine, tofu, ananasul, zeama de lamaie, cana de miere, vanilina, putina sare, si 2 linguri de amidon. Se pune crema rezultata intr-un vas si se da la foc pana se ingroasa (se amesteca intruna).

Acum este faza peste care eu am sarit. Am sa o trec oricum, in cazul in care cineva doreste sa pregateasca reteta originala. In alt vasa se pune celelalte 2 linguri de amidon, se amesteca cu sucul de struguri/ mere si 2 linguri de miere. Se pune pe foc pentru cateva minute.

Asamblarea tortului.
Peste crusta racita se toarna crema obtinuta, se intinde uniform. Se decoreaza dupa preferinta cu clinisori de mandarine sau alte fructe si se toarna compozitia de amidon cu suc deasupra. Se pune desertul la rece.

Peste crema eu am pus capsunile si am decorat cu frisca vegetala amestecata cu putina esenta de menta,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Braduti dulci
3
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Bucataras.RO

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Vazusem reteta aceasta pe internet si mi s-a parut interesanta, mai ales partea cu laptele si am zis sa o incerc si eu. A...

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post