Intr-un castron se amesteca faina cu sarea si in altul mai mic se amesteca uleiul cu apa. Apoi compozitia lichida se toarna peste faina si se amesteca putin sa se formeze aluatul de crusta.
Coca obtinuta, se aseaza intre doua foi de film alimentar si se intinde foaia.
Se masoara cu forma de tarta, apoi se desprinde filmul alimentar de deasupra si se aseaza coca in forma de tarta. Nu folosim de cel de al doilea film alimentar pentru asta. Cand asezam coca in forma, avem grija sa avem folia deasupra ca sa o putem indeparta la sfarsit. Dupa indepartarea filmului alimentar, se apasa bine coca pentru a scoate eventualele bule de aer daca exista. Se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu aprox 20-25 de minute. Intre timp se prepara crema.
Branza tofu se scurge, se surge si ananasul din conserva, se toaca marunt. Se pun in blender si se mixeaza foarte bine, tofu, ananasul, zeama de lamaie, cana de miere, vanilina, putina sare, si 2 linguri de amidon. Se pune crema rezultata intr-un vas si se da la foc pana se ingroasa (se amesteca intruna).
Acum este faza peste care eu am sarit. Am sa o trec oricum, in cazul in care cineva doreste sa pregateasca reteta originala. In alt vasa se pune celelalte 2 linguri de amidon, se amesteca cu sucul de struguri/ mere si 2 linguri de miere. Se pune pe foc pentru cateva minute.
Asamblarea tortului.
Peste crusta racita se toarna crema obtinuta, se intinde uniform. Se decoreaza dupa preferinta cu clinisori de mandarine sau alte fructe si se toarna compozitia de amidon cu suc deasupra. Se pune desertul la rece.
Peste crema eu am pus capsunile si am decorat cu frisca vegetala amestecata cu putina esenta de menta,
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaIata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...
Tort festiv pentru PasteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii