Intr-un castron se amesteca faina cu sarea si in altul mai mic se amesteca uleiul cu apa. Apoi compozitia lichida se toarna peste faina si se amesteca putin sa se formeze aluatul de crusta.
Coca obtinuta, se aseaza intre doua foi de film alimentar si se intinde foaia.
Se masoara cu forma de tarta, apoi se desprinde filmul alimentar de deasupra si se aseaza coca in forma de tarta. Nu folosim de cel de al doilea film alimentar pentru asta. Cand asezam coca in forma, avem grija sa avem folia deasupra ca sa o putem indeparta la sfarsit. Dupa indepartarea filmului alimentar, se apasa bine coca pentru a scoate eventualele bule de aer daca exista. Se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu aprox 20-25 de minute. Intre timp se prepara crema.
Branza tofu se scurge, se surge si ananasul din conserva, se toaca marunt. Se pun in blender si se mixeaza foarte bine, tofu, ananasul, zeama de lamaie, cana de miere, vanilina, putina sare, si 2 linguri de amidon. Se pune crema rezultata intr-un vas si se da la foc pana se ingroasa (se amesteca intruna).
Acum este faza peste care eu am sarit. Am sa o trec oricum, in cazul in care cineva doreste sa pregateasca reteta originala. In alt vasa se pune celelalte 2 linguri de amidon, se amesteca cu sucul de struguri/ mere si 2 linguri de miere. Se pune pe foc pentru cateva minute.
Asamblarea tortului.
Peste crusta racita se toarna crema obtinuta, se intinde uniform. Se decoreaza dupa preferinta cu clinisori de mandarine sau alte fructe si se toarna compozitia de amidon cu suc deasupra. Se pune desertul la rece.
Peste crema eu am pus capsunile si am decorat cu frisca vegetala amestecata cu putina esenta de menta,
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii