Tort de Pepene Galben

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

1 pepene (aproximativ 1,5 kg)
5 linguri zeama de lamaie
75 grame zahar
2 pliculete gelatina
500 grame frisca
1 blat de tort (3 oua, 2 linguri ulei, cocos verde, 3 linguri zahar, sare si faina cat cuprinde)

Mod de preparare

Coacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si mixam la robot.

Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl obtinuta la frigider.

Batem frisca. Dupa ce compozitia de pepene a inceput sa se inchege adaugam frisca.

Acum montam tortul: folosim un inel special de tort, in mijlocul acestuia punem blatul peste care turnam compozitia de pepene amestecata cu frisca. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Decoram cu nuca de cocos verde.

Este racoritor si recomandat pentru zilele calduroase de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Pepene Galben" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dandaniel
•  15.06.2013 20:40:42

laura am sa te rog sa-mi spui gramajul la pliculetul de gelatina ca eu aici nu gasesc pliculete. eu folosesc foi de gelatina care vin: 12foi = 20 de grame.

rox1988
•  01.06.2011 17:56:10

ce idee minunata.am sa-l fac si eu

sabina1609
•  14.01.2010 10:33:46

Ratatouille, merge si iarna daca gasesti pepene galben sau ai pus la congelator.
Lucia, multumesc.

ratatouille
•  26.11.2009 10:23:26

foarte interesanta reteta,iar in poze arata super, reteta asta se face numai vara,sau merge si acum iarna

lucia_bp
•  27.08.2009 11:40:30

Un tort nemaipomenit !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Pepene Galben