Ingrediente
● 1 pepene (aproximativ 1,5 kg) |
● 5 linguri zeama de lamaie |
● 75 grame zahar |
● 2 pliculete gelatina |
● 500 grame frisca |
● 1 blat de tort (3 oua, 2 linguri ulei, cocos verde, 3 linguri zahar, sare si faina cat cuprinde) |
Mod de preparare
Coacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si mixam la robot.
Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl obtinuta la frigider.
Batem frisca. Dupa ce compozitia de pepene a inceput sa se inchege adaugam frisca.
Acum montam tortul: folosim un inel special de tort, in mijlocul acestuia punem blatul peste care turnam compozitia de pepene amestecata cu frisca. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Decoram cu nuca de cocos verde.
Este racoritor si recomandat pentru zilele calduroase de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Pepene Galben" nu uita sa ii faci un review.
Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl obtinuta la frigider.
Batem frisca. Dupa ce compozitia de pepene a inceput sa se inchege adaugam frisca.
Acum montam tortul: folosim un inel special de tort, in mijlocul acestuia punem blatul peste care turnam compozitia de pepene amestecata cu frisca. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Decoram cu nuca de cocos verde.
Este racoritor si recomandat pentru zilele calduroase de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Pepene Galben" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
sabina1609
• 14.01.2010 10:33:46
Ratatouille, merge si iarna daca gasesti pepene galben sau ai pus la congelator.
Lucia, multumesc.
ratatouille
• 26.11.2009 10:23:26
foarte interesanta reteta,iar in poze arata super, reteta asta se face numai vara,sau merge si acum iarna
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 15.06.2013 20:40:42
laura am sa te rog sa-mi spui gramajul la pliculetul de gelatina ca eu aici nu gasesc pliculete. eu folosesc foi de gelatina care vin: 12foi = 20 de grame.