Tort de orez (Torta di riso)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

300 grorez
1 litru lapte
200mlapa
250 grurda
100 grsmantana
3 oua
200 grzahar tos
coaja rasa de la o lamaie
1 plic vanilie
100 grmigdale dulci(sau nuci)
sare

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu apa, 100 zahar, si un varf de sare, cand incepe sa fiarba se pune orezul, se tine la foc mai potrivit si se lasa sa se fiarba, mestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn.Cand orezul a asorbit tot laptele, este deja fiert.

Atentie, compozitia nu v-a fi prea uscata, putin moale. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca bine. Intre timp se freaca bine restul de zahar cu galbenusurile, se adauga urda,coaja de lamaie,vanilia.

Separat batem spuma albusurile cu un varf de sare. Cand orezul este rece, ii adaugam smantana, migdalele taiate, compozitia de galbenusuri, zahar si urda, iar la sfarsit albusurile spuma.

Deasupra punem cateva migdale intregi si turnam compozitia intr-o forma rotonda (25-30 cm.), in care am pus o folie de hartie pentru cuptor.

Se pune in cuptorul incalzit la o temperatura de 200 grade, timp de 40-45 minute. Cand este gata , se lasa se se raceasca putin iar apoi se pudreaza.

Se poate servi caldut sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de orez (Torta di riso)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  19.02.2010 23:49:05

Incearca si spune-mi daca ti-a placut. Drept sa-ti spun ,noua ne place asa simplu cu zahar pudra deasupra dar este si mai bun daca pui un sos (toping) de ciocolata sau caramel.

alexz_09dk
•  17.02.2010 17:39:17

Hmmm, mnam mnam, mersi de reteta, am sa-l incerc.Arata bine, presupun ca a fost si foarte gustos.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de orez (Torta di riso)