Tort de orez (Torta di riso)

Complexitate
redusa
Tort de orez (Torta di riso)

Ingrediente

  • 300 grorez
  • 1 litru lapte
  • 200mlapa
  • 250 grurda
  • 100 grsmantana
  • 3 oua
  • 200 grzahar tos
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic vanilie
  • 100 grmigdale dulci(sau nuci)
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu apa, 100 zahar, si un varf de sare, cand incepe sa fiarba se pune orezul, se tine la foc mai potrivit si se lasa sa se fiarba, mestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn.Cand orezul a asorbit tot laptele, este deja fiert.

Atentie, compozitia nu v-a fi prea uscata, putin moale. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca bine. Intre timp se freaca bine restul de zahar cu galbenusurile, se adauga urda,coaja de lamaie,vanilia.

Separat batem spuma albusurile cu un varf de sare. Cand orezul este rece, ii adaugam smantana, migdalele taiate, compozitia de galbenusuri, zahar si urda, iar la sfarsit albusurile spuma.

Deasupra punem cateva migdale intregi si turnam compozitia intr-o forma rotonda (25-30 cm.), in care am pus o folie de hartie pentru cuptor.

Se pune in cuptorul incalzit la o temperatura de 200 grade, timp de 40-45 minute. Cand este gata , se lasa se se raceasca putin iar apoi se pudreaza.

Se poate servi caldut sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa