Tort de mere cu glazura verde

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu glazura verde

Ingrediente

  • 7 mere
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • nuci
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Mai avem nevoie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 bete de scortisoara pentru decor
  • napolitane pentru decor
  • Pentru glazura verde
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 60 g zahar
  • 100 ml apa rece
  • 10 g gelatina
  • colorant verde(2-3 lingurite, in functie de intensitatea culorii pe care o dorim).

Mod de preparare

Punem zaharul la caramelizat (cele 200 g) in cratita in care urmeaza sa facem tortul.
Rotim usor cratita pentru ca zaharul sa se topeasca uniform. Avem grija sa nu lasam mult pe foc, astfel incat zaharul sa nu se arda.
Cand zaharul s-a topit, imbracam peretii cratitei cu acesta, miscand cratita.

Curatam merele de coaja si le scobim de casuta de seminte. Asezam merele in cratita cu zaharul caramelizat. In scobitura punem miez de nuca.
Dam la cuptor la 180 grade C, timp de 15 /20 min sau pana cand merele se inmoaie.

Prepararea pandispanului
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (pus lingura cu lingura) pana obtinem o bezea ferma.
Batem galbenusurile cu o furculita si apoi incorporam uleiul ca la maioneza. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam. Turnam galbenusurile peste albusuri si mixam.

Amestecam faina cu praful de copt si cernem, apoi adaugam lingura cu lingura, in amestecul de mai sus. Acest aluat il turnam peste mere.
Dam la cuptor, la 180 grade C, pentru circa 30 min. Lasam sa se racoreasca circa 30 min.
@Nu trebuie sa se raceasca complet, trebuie sa fie putin caldut. astfel incat siropul sa nu se intareasca.

Desfacem usor, cu ajutorul unui cutit, marginile tortului.
Punem o farfurie deasupra cratitei si intoarcem cratita. Lasam asa pana cand tortul se raceste, iar apoi ridicam cratita.
Batem frisca si apoi imbracam tortul.

Dam la frigider, in timp ce ne ocupam de glazura.
Punem gelatina la inmuiat in cei 100 ml de apa rece.
Punem intr-un vas cu fund dublu, smantana pentru frisca, zaharul si 2-3 lingurite de colorant verde.
Punem pe foc si, cand ajunge aproape de fierbere, tragem de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati. Amestecam bine pana la topirea completa a ciocolatei.

@Daca vrem o culoare mai intensa, mai putem adauga colorant.
Incorporam si gelatina amestecand bine si lasam sa se racoreasca.
Scoatem tortul e la frigider si il asezam pe un gratar pe care, la randul lui, il asezam intr.o tava si turnam usor glazura. Dam la frigider pentru cateva ore.

Decoram cu bete de scortisoara, glazura si bucati de napolitane.
Lasam la rece pentru cateva ore si apoi putem felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura