Punem zaharul la caramelizat (cele 200 g) in cratita in care urmeaza sa facem tortul.
Rotim usor cratita pentru ca zaharul sa se topeasca uniform. Avem grija sa nu lasam mult pe foc, astfel incat zaharul sa nu se arda.
Cand zaharul s-a topit, imbracam peretii cratitei cu acesta, miscand cratita.
Curatam merele de coaja si le scobim de casuta de seminte. Asezam merele in cratita cu zaharul caramelizat. In scobitura punem miez de nuca.
Dam la cuptor la 180 grade C, timp de 15 /20 min sau pana cand merele se inmoaie.
Prepararea pandispanului
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (pus lingura cu lingura) pana obtinem o bezea ferma.
Batem galbenusurile cu o furculita si apoi incorporam uleiul ca la maioneza. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam. Turnam galbenusurile peste albusuri si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si cernem, apoi adaugam lingura cu lingura, in amestecul de mai sus. Acest aluat il turnam peste mere.
Dam la cuptor, la 180 grade C, pentru circa 30 min. Lasam sa se racoreasca circa 30 min.
@Nu trebuie sa se raceasca complet, trebuie sa fie putin caldut. astfel incat siropul sa nu se intareasca.
Desfacem usor, cu ajutorul unui cutit, marginile tortului.
Punem o farfurie deasupra cratitei si intoarcem cratita. Lasam asa pana cand tortul se raceste, iar apoi ridicam cratita.
Batem frisca si apoi imbracam tortul.
Dam la frigider, in timp ce ne ocupam de glazura.
Punem gelatina la inmuiat in cei 100 ml de apa rece.
Punem intr-un vas cu fund dublu, smantana pentru frisca, zaharul si 2-3 lingurite de colorant verde.
Punem pe foc si, cand ajunge aproape de fierbere, tragem de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati. Amestecam bine pana la topirea completa a ciocolatei.
@Daca vrem o culoare mai intensa, mai putem adauga colorant.
Incorporam si gelatina amestecand bine si lasam sa se racoreasca.
Scoatem tortul e la frigider si il asezam pe un gratar pe care, la randul lui, il asezam intr.o tava si turnam usor glazura. Dam la frigider pentru cateva ore.
Decoram cu bete de scortisoara, glazura si bucati de napolitane.
Lasam la rece pentru cateva ore si apoi putem felia.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii