Tort de mere cu glazura verde

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu glazura verde

Ingrediente

  • 7 mere
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • nuci
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Mai avem nevoie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 bete de scortisoara pentru decor
  • napolitane pentru decor
  • Pentru glazura verde
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 60 g zahar
  • 100 ml apa rece
  • 10 g gelatina
  • colorant verde(2-3 lingurite, in functie de intensitatea culorii pe care o dorim).

Mod de preparare

Punem zaharul la caramelizat (cele 200 g) in cratita in care urmeaza sa facem tortul.
Rotim usor cratita pentru ca zaharul sa se topeasca uniform. Avem grija sa nu lasam mult pe foc, astfel incat zaharul sa nu se arda.
Cand zaharul s-a topit, imbracam peretii cratitei cu acesta, miscand cratita.

Curatam merele de coaja si le scobim de casuta de seminte. Asezam merele in cratita cu zaharul caramelizat. In scobitura punem miez de nuca.
Dam la cuptor la 180 grade C, timp de 15 /20 min sau pana cand merele se inmoaie.

Prepararea pandispanului
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (pus lingura cu lingura) pana obtinem o bezea ferma.
Batem galbenusurile cu o furculita si apoi incorporam uleiul ca la maioneza. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam. Turnam galbenusurile peste albusuri si mixam.

Amestecam faina cu praful de copt si cernem, apoi adaugam lingura cu lingura, in amestecul de mai sus. Acest aluat il turnam peste mere.
Dam la cuptor, la 180 grade C, pentru circa 30 min. Lasam sa se racoreasca circa 30 min.
@Nu trebuie sa se raceasca complet, trebuie sa fie putin caldut. astfel incat siropul sa nu se intareasca.

Desfacem usor, cu ajutorul unui cutit, marginile tortului.
Punem o farfurie deasupra cratitei si intoarcem cratita. Lasam asa pana cand tortul se raceste, iar apoi ridicam cratita.
Batem frisca si apoi imbracam tortul.

Dam la frigider, in timp ce ne ocupam de glazura.
Punem gelatina la inmuiat in cei 100 ml de apa rece.
Punem intr-un vas cu fund dublu, smantana pentru frisca, zaharul si 2-3 lingurite de colorant verde.
Punem pe foc si, cand ajunge aproape de fierbere, tragem de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati. Amestecam bine pana la topirea completa a ciocolatei.

@Daca vrem o culoare mai intensa, mai putem adauga colorant.
Incorporam si gelatina amestecand bine si lasam sa se racoreasca.
Scoatem tortul e la frigider si il asezam pe un gratar pe care, la randul lui, il asezam intr.o tava si turnam usor glazura. Dam la frigider pentru cateva ore.

Decoram cu bete de scortisoara, glazura si bucati de napolitane.
Lasam la rece pentru cateva ore si apoi putem felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola