Tort de mere cu glazura verde

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu glazura verde

Ingrediente

  • 7 mere
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • nuci
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Mai avem nevoie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 bete de scortisoara pentru decor
  • napolitane pentru decor
  • Pentru glazura verde
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 60 g zahar
  • 100 ml apa rece
  • 10 g gelatina
  • colorant verde(2-3 lingurite, in functie de intensitatea culorii pe care o dorim).

Mod de preparare

Punem zaharul la caramelizat (cele 200 g) in cratita in care urmeaza sa facem tortul.
Rotim usor cratita pentru ca zaharul sa se topeasca uniform. Avem grija sa nu lasam mult pe foc, astfel incat zaharul sa nu se arda.
Cand zaharul s-a topit, imbracam peretii cratitei cu acesta, miscand cratita.

Curatam merele de coaja si le scobim de casuta de seminte. Asezam merele in cratita cu zaharul caramelizat. In scobitura punem miez de nuca.
Dam la cuptor la 180 grade C, timp de 15 /20 min sau pana cand merele se inmoaie.

Prepararea pandispanului
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (pus lingura cu lingura) pana obtinem o bezea ferma.
Batem galbenusurile cu o furculita si apoi incorporam uleiul ca la maioneza. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam. Turnam galbenusurile peste albusuri si mixam.

Amestecam faina cu praful de copt si cernem, apoi adaugam lingura cu lingura, in amestecul de mai sus. Acest aluat il turnam peste mere.
Dam la cuptor, la 180 grade C, pentru circa 30 min. Lasam sa se racoreasca circa 30 min.
@Nu trebuie sa se raceasca complet, trebuie sa fie putin caldut. astfel incat siropul sa nu se intareasca.

Desfacem usor, cu ajutorul unui cutit, marginile tortului.
Punem o farfurie deasupra cratitei si intoarcem cratita. Lasam asa pana cand tortul se raceste, iar apoi ridicam cratita.
Batem frisca si apoi imbracam tortul.

Dam la frigider, in timp ce ne ocupam de glazura.
Punem gelatina la inmuiat in cei 100 ml de apa rece.
Punem intr-un vas cu fund dublu, smantana pentru frisca, zaharul si 2-3 lingurite de colorant verde.
Punem pe foc si, cand ajunge aproape de fierbere, tragem de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati. Amestecam bine pana la topirea completa a ciocolatei.

@Daca vrem o culoare mai intensa, mai putem adauga colorant.
Incorporam si gelatina amestecand bine si lasam sa se racoreasca.
Scoatem tortul e la frigider si il asezam pe un gratar pe care, la randul lui, il asezam intr.o tava si turnam usor glazura. Dam la frigider pentru cateva ore.

Decoram cu bete de scortisoara, glazura si bucati de napolitane.
Lasam la rece pentru cateva ore si apoi putem felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Parteneri
Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread