Tort de mere caramelizate

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere caramelizate

Ingrediente

  • Ingrediente mere caramelizate:
  • 7-8 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • gem de gutui
  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 jumatate plic praf de copt
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • ornamente din zahar

Mod de preparare

Spalam merele si vedem cate intra in vas, apoi le curatam si le scoatem cotorul. Caramelizam zaharul la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin si le umplem cu gem de gutui.
Ouale se separa. Batem spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugam , galbenusurile frecate cu ulei, apa si aromele. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam, cu miscari largi, in aluat.
Turnam compozitia in vasul cu merele caramelizate, nivelam si-l introducem la cuptor, tot la foc potrivit, cam 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam tortul sa se raceasca in cratita cam 10 minute, desprindem marginile cu ajutorul unui cutit subtire si-l rasturnam cu grija pe platou.
Rece, il ornam cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Bucataras.RO

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac

Carnea de pui marinata in iaurt fragezeste extraordinar de bine carnea. Cel mai bine merge apoi prajita la gratar...Am ales...

Pui marinat in iaurt cu garnitura de spanac
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat