Spalam merele si vedem cate intra in vas, apoi le curatam si le scoatem cotorul. Caramelizam zaharul la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin si le umplem cu gem de gutui.
Ouale se separa. Batem spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugam , galbenusurile frecate cu ulei, apa si aromele. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam, cu miscari largi, in aluat.
Turnam compozitia in vasul cu merele caramelizate, nivelam si-l introducem la cuptor, tot la foc potrivit, cam 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam tortul sa se raceasca in cratita cam 10 minute, desprindem marginile cu ajutorul unui cutit subtire si-l rasturnam cu grija pe platou.
Rece, il ornam cu frisca.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDegetelele de pui sunt crocante si savuroase, preferatele copiilor. De ce sa le cumper, daca le poti face acasa?
Degetele de pui - crocante si savuroasePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii