Spalam merele si vedem cate intra in vas, apoi le curatam si le scoatem cotorul. Caramelizam zaharul la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin si le umplem cu gem de gutui.
Ouale se separa. Batem spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugam , galbenusurile frecate cu ulei, apa si aromele. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam, cu miscari largi, in aluat.
Turnam compozitia in vasul cu merele caramelizate, nivelam si-l introducem la cuptor, tot la foc potrivit, cam 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam tortul sa se raceasca in cratita cam 10 minute, desprindem marginile cu ajutorul unui cutit subtire si-l rasturnam cu grija pe platou.
Rece, il ornam cu frisca.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii