Pentru inceput se pune gelatina in apa calduta si se lasa sa stea aproximativ 20 minute, intre timp se amesteca iaurtul cu zaharul pudra bine. Cand s-a dizolvat gelatina se pune peste iaurt amestecand continuu, dupa care frisca batuta. Se amesteca in continuare pana se face o compozitie legata bine.
Se ia o forma de tort detasabila care se imbraca in foaie de aluminiu. Se pune jumatate din compozitie, dupa care visine (acestea se strecoara de sirop), stratul celalalt din compozitie, visine si in final piscoturile inmuiate in siropul de la visine.
Tortul se da la rece pentru aproximativ doua ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata, cand se rastoarna si se ia folia de aluminiu.
Se orneaza dupa dorinta fiecaruia, eu l-am ornat cu frisca.
Pofta buna!!!
Daaa, uitasem că fileul de merlucius glazurat (înghețat!) de cca. 1000 înghețat, după dezghețare...
File de merlucius si legume en papilloteInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii