Pentru inceput se pune gelatina in apa calduta si se lasa sa stea aproximativ 20 minute, intre timp se amesteca iaurtul cu zaharul pudra bine. Cand s-a dizolvat gelatina se pune peste iaurt amestecand continuu, dupa care frisca batuta. Se amesteca in continuare pana se face o compozitie legata bine.
Se ia o forma de tort detasabila care se imbraca in foaie de aluminiu. Se pune jumatate din compozitie, dupa care visine (acestea se strecoara de sirop), stratul celalalt din compozitie, visine si in final piscoturile inmuiate in siropul de la visine.
Tortul se da la rece pentru aproximativ doua ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata, cand se rastoarna si se ia folia de aluminiu.
Se orneaza dupa dorinta fiecaruia, eu l-am ornat cu frisca.
Pofta buna!!!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii