Tort de Frisca cu Visine

Postat pe: 17-05-2010
(0)

Ingrediente

500 ml frisca (350 ml in compozitie si 150 ml pt ornat)
250 g piscoturi
400 ml iaurt
3 plicuri gelatina
200 ml apa calduta (pt gelatina)
120 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Un compot de visine (eu am avut conservate la borcan)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Pentru inceput se pune gelatina in apa calduta si se lasa sa stea aproximativ 20 minute, intre timp se amesteca iaurtul cu zaharul pudra bine. Cand s-a dizolvat gelatina se pune peste iaurt amestecand continuu, dupa care frisca batuta. Se amesteca in continuare pana se face o compozitie legata bine.

Se ia o forma de tort detasabila care se imbraca in foaie de aluminiu. Se pune jumatate din compozitie, dupa care visine (acestea se strecoara de sirop), stratul celalalt din compozitie, visine si in final piscoturile inmuiate in siropul de la visine.

Tortul se da la rece pentru aproximativ doua ore, eu l-am lasat de seara pana dimineata, cand se rastoarna si se ia folia de aluminiu.
Se orneaza dupa dorinta fiecaruia, eu l-am ornat cu frisca.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Frisca cu Visine" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Frisca cu Visine