Tort de Curmale cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de Curmale cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • 12 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr alune macinate sau nuca sau migdale
  • 250 gr curmale taiate felii subtiri
  • 2 linguri de rom
  • Pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 400 gr unt
  • 75-85 gr ciocolata topita
  • rom, vanilie dupa gust

Mod de preparare

Albusele se bat spuma tare cu zaharul praf, apoi se adauga curmalele macerate in cele 2 linguri de rom ( procesul de macerare este de la o ora pina la 4 depinde de timpul dvs) alunele macinate( nuca sau migdalele).

Se tapeteaza cu hartie unsa cu ulei o tava se pune compozitia in tava si se coace la foc potrivit pana o scobitoare pe care o introducem in mijlocul blatului o scoatem afara curata. Se lasa la racit apoi se taie pe lungimea blatului in doua si apoi cele doua jumatati se mai taie odata, de data asta pe orizontala. Rezulta 4 foi dreptunghiulare

Pentru crema se pun la fiert pe aburi 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar si 3 linguri de cacao. Dupa topirea zaharului, se raceste putin crema obtinuta si se amesteca cu untul frecat spumos dupa care se adauga ciocolata topita si esenta de rom si vanilie dupa gust. Se umple tortul cu crema obtinuta dar sa nu uitati sa lasati putina crema si pentru imbracat tortul Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie