Tort de Ciocolata cu Capsuni, Preparat la Rece

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort de Ciocolata cu Capsuni, Preparat la Rece

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 300-350 g biscuiti
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt
  • putin lapte
  • Pt crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Mai este nevoie de:
  • capsuni de aceeasi marime
  • bombonele inimioara
  • ciocolata alba pt decor

Mod de preparare

Se prepara blatul. Se macina biscuitii, pot sa ramana si bucati mai mari. Se amesteca cu cacaoa apoi se toarna untul topit si putin cate putin de lapte pana se obtine o compozitie asemanatoare cu cea pentru salamul de biscuiti.

Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, peste care se pune o folie alimentara. Se rastoarna compozitia si se niveleaza pe fundul tavii, tasand bine. Se da la rece pana se pregateste crema.

Crema: Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza bine compozitia. Se da la rece cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana se obtine o crema densa si mai deschisa la culoare.

Capsunile se curata de codite (se aleg care sunt maqi frumoase si raman cu codite), se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Capsunile trebuie sa fie de aceeasi marime aproximativ.

Asamblare tort: Se scoate tava din frigider. Se indeparteaza inelul detasabil si folia alimentara. Se transfera tortul pe un platou. Se unge cu un strat subtire din aceasta crema. o parte din capsuni se taie in doua pe lungime si se aseaza pe marginea tavii cu partea taiata inspre exterior. Restul capsunilor se aseaza intregi pe toata suprafata. Se toarna rema cu grija, se umple locurile dintre capsuni, se niveleaza si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Glazura: Intr-o cratiioara se pune la topit ciocolata cu frisca lichida. Se omogenizeaza bine. Din acessta glazura se pastreaza cam un sfert din cantitate. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste tort incepand din mijloc. Se niveleaza frumos. Se da la rece pentru a se intari glazura.

Pentru decor: Se aleg capsuni frumoase cu codite. Se glazureza cu ciocolata pe jumatate, din glazura pastrata si se aseaza pe mijlocul tortului. Se orneaza cu bombonele inimioara pe margini si dupa imaginatie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca