Tort de Ciocolata cu Capsuni, Preparat la Rece

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort de Ciocolata cu Capsuni, Preparat la Rece

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 300-350 g biscuiti
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt
  • putin lapte
  • Pt crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Mai este nevoie de:
  • capsuni de aceeasi marime
  • bombonele inimioara
  • ciocolata alba pt decor

Mod de preparare

Se prepara blatul. Se macina biscuitii, pot sa ramana si bucati mai mari. Se amesteca cu cacaoa apoi se toarna untul topit si putin cate putin de lapte pana se obtine o compozitie asemanatoare cu cea pentru salamul de biscuiti.

Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, peste care se pune o folie alimentara. Se rastoarna compozitia si se niveleaza pe fundul tavii, tasand bine. Se da la rece pana se pregateste crema.

Crema: Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza bine compozitia. Se da la rece cel putin o ora. Se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana se obtine o crema densa si mai deschisa la culoare.

Capsunile se curata de codite (se aleg care sunt maqi frumoase si raman cu codite), se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Capsunile trebuie sa fie de aceeasi marime aproximativ.

Asamblare tort: Se scoate tava din frigider. Se indeparteaza inelul detasabil si folia alimentara. Se transfera tortul pe un platou. Se unge cu un strat subtire din aceasta crema. o parte din capsuni se taie in doua pe lungime si se aseaza pe marginea tavii cu partea taiata inspre exterior. Restul capsunilor se aseaza intregi pe toata suprafata. Se toarna rema cu grija, se umple locurile dintre capsuni, se niveleaza si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Glazura: Intr-o cratiioara se pune la topit ciocolata cu frisca lichida. Se omogenizeaza bine. Din acessta glazura se pastreaza cam un sfert din cantitate. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste tort incepand din mijloc. Se niveleaza frumos. Se da la rece pentru a se intari glazura.

Pentru decor: Se aleg capsuni frumoase cu codite. Se glazureza cu ciocolata pe jumatate, din glazura pastrata si se aseaza pe mijlocul tortului. Se orneaza cu bombonele inimioara pe margini si dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie