Tort de Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de Ciocolata

Ingrediente

  • Crema de branza:
  • 500 g (2 cutii de mascarpone);
  • oua: 3 buc;
  • zahar: 7 linguri;
  • visine din alcool (din visinata): o chesea;
  • iaurt: 1 buc (150gr)
  • biscuiti: 250 gr (2 pachete de petit beurre);
  • unt: 100 gr;
  • cacao: 2 ingurite;
  • faina: 2 linguri
  • ciocolata fulgi (eu am ras 2 tablete): 200 gr

Mod de preparare

Am facut blatul, sfarmand biscutii si amestecandu-i cu cele 2 lg de cacao, 2 lg de zahar si untul topit. I-am pus in forma de tort. Separat am amestecat crema de branza cu restul de zahar (l-am facut pudra), iaurtul si am adaugat apoi rand pe rand cate un ou, amestecand f bine dupa fiecare, la sfarsit apoi si cele 2 linguri de faina.

La final am adaugat jumatate din fulgii de ciocolata si visinele din alcool (fara samburi), amestecand usor. Am pus amestecul in forma de tort peste blatul de biscuiti.

L-am introdus in cuptorul preincalzit timp de 10 minute la foc iute: 240 de grade, apoi inca 50 de minute la foc mic (120 de grade). Tortul e gata cand branza nu mai danseaza in forma si cand se aureste usor la suprafata. Se poate incerca de asemenea cu scobitoarea.

Se scoate si se lasa la racit.

Primul tort eu l-am ornat cu glazura de ciocolata (am topit la microunde ciocolata cu un pic de lapte, un cub de unt si 2 linguri de lichior). Am batut cu telul si am intins-o peste tort.

Al 2 lea tort a iesit cam uratel (pt ca l-am scos mai greu din forma si nu l-am lasat sa se raceasca) si l-am ornat ca sa nu se vada cu frisca si cu fulgi de ciocolata intregi).
Se consuma rece si este Dots veritabil!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura