Poti pregati dinainte
- Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la congelator timp de 6 saptamani. Sau, tot impachetat, poate fi pastrat la frigider timp de 1 saptamana.
- Cu o zi inainte de a servi tortul, pregatiti-l pana la punctul 4, inclusiv, si apoi dati la congelator.
- Cu 4 ore inainte de servire, pregatiti pralina cu migdale.
BLATUL SI CREMA - MOD DE PREPARARE
Tapetati cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile, cu diametrul de 23 cm. Inveliti forma pe dinafara cu hartie de impachetat, in trei straturi, si apoi legati cu ata. Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grd.C.
Topiti ciocolata amaruie pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca. Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul, pana ce amestecul devine vascos si spumos. Incorporati migdalele si ciocolata racita.
Bateti albusurile spuma si apoi incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.
Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita, acoperiti-o cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 minute. Lasati blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet pe un gratar metalic.
Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie. Amestecati pana cand ciocolata se topeste. Apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul. Frecati untul spuma, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita. Tineti crema cateva minute la frigider.
GLAZURA SI ORNAREA
Taiati blatul in doua. Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece. Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra, pana cand se topeste zaharul. Adaugati ciocolata topita la bain-marie. Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator.
Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.
Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (cca 20 de minute). Desprindeti hartia cu grija.
Rupeti bucati mici de ornament auriu si, cu ajutorul unei pensule mici, fixati "frunzulite" pe fasia de ciocolata.
Pentru a pregati pralina, ungeti cu unt o bucata de pergament. Intr-un vas cu fundul dublu, dizolvati zaharul in 100 ml apa si apoi puneti vasul pe foc. Fierbeti siropul timp de 8-10 minute si luati de pe foc. Adaugati migdalele si turnati pralina pe hartia pregatita. Lasati sa se raceasca, rupeti bucati si ornati tortul.
timp de preparare: 45 min.
timp de copt - 2 ore si 30 min., plus timp de racire - 2 ore si timp timp de intarire - 20 min.
tortul este bine sa-l pregatesti cu o zi inainte
Pofta buna : IONICA
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii