Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Ingrediente

  • 680 g capsuni proaspete de gradina taiate felii
  • 1 crusta de tort gata preparata (urmeaza indicatii)
  • 100 g capsuni intregi
  • 10 curmale fara samburi (aici am folosit stafide) inmuiate in apa calda pentru 10 minute
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 150 ml frisca vegetala (optional)
  • Ciocolata de post pentru decor (eu nu am folosit)
  • zahar brun dupa gust, daca folositi fructe de sera sau congelate (optional)
  • Pentru crusta:
  • 200 g nuci sau migdale
  • 175 g curmale
  • un varf de lingurita de sare
  • ulei pentru uns forma (eu nu am folosit pentru ca nucile au fost destul de uleioase)

Mod de preparare

Primul pas este formarea crustei. In blender/food processor se pun nucile si de pulseaza pana se macina, apoi se adauga curmalele si praful de sare si se mai pulseaza de cateva ori. Se scoate pasta formata, se pune in forma de tort (tarta) si, cu mana, se apasa pe fundul tavii si pe pereti. Se niveleaza marginea frumos si se da la frigider.

Se trece la prepararea umpluturii. Capsunile taiate felii, se aranjeaza pe fundul tavii in care avem crusta si se pune inapoi la frigider.

Separat in food processor/blender se capsunile intregi si curmalele (stafide) si se pulseaza pana obtinem pireul de fructe.
Aici eu, pentru ca am folosit frisca vegetala, cand am inceput sa o bat am adaugat tot cate putin din pireul de fructe. Am obtinut o spuma fina. Cine nu foloseste frisca vegetala, trece peste partea asta.

Deci pireul din fructe se scoate din food processor si se toarna peste tortul cu felii de capsuni. Se pune inca un strat de felii de capsuni deasupra si se decoreaza cu bucatele de ciocolata de post, sau se decoreaza dupa dorinta cu posul cu dui. Se tie la frigider pentru o ora, apoi se consuma.

Daca folositi fructe de sera, se adauga zahar brun in pireul de fructe... cantitate dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Bucataras.RO

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

pentru a vedea reteta video : https://www.youtube.com/watch?v=ks98UxvGPKM

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty