Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Ingrediente

  • 680 g capsuni proaspete de gradina taiate felii
  • 1 crusta de tort gata preparata (urmeaza indicatii)
  • 100 g capsuni intregi
  • 10 curmale fara samburi (aici am folosit stafide) inmuiate in apa calda pentru 10 minute
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 150 ml frisca vegetala (optional)
  • Ciocolata de post pentru decor (eu nu am folosit)
  • zahar brun dupa gust, daca folositi fructe de sera sau congelate (optional)
  • Pentru crusta:
  • 200 g nuci sau migdale
  • 175 g curmale
  • un varf de lingurita de sare
  • ulei pentru uns forma (eu nu am folosit pentru ca nucile au fost destul de uleioase)

Mod de preparare

Primul pas este formarea crustei. In blender/food processor se pun nucile si de pulseaza pana se macina, apoi se adauga curmalele si praful de sare si se mai pulseaza de cateva ori. Se scoate pasta formata, se pune in forma de tort (tarta) si, cu mana, se apasa pe fundul tavii si pe pereti. Se niveleaza marginea frumos si se da la frigider.

Se trece la prepararea umpluturii. Capsunile taiate felii, se aranjeaza pe fundul tavii in care avem crusta si se pune inapoi la frigider.

Separat in food processor/blender se capsunile intregi si curmalele (stafide) si se pulseaza pana obtinem pireul de fructe.
Aici eu, pentru ca am folosit frisca vegetala, cand am inceput sa o bat am adaugat tot cate putin din pireul de fructe. Am obtinut o spuma fina. Cine nu foloseste frisca vegetala, trece peste partea asta.

Deci pireul din fructe se scoate din food processor si se toarna peste tortul cu felii de capsuni. Se pune inca un strat de felii de capsuni deasupra si se decoreaza cu bucatele de ciocolata de post, sau se decoreaza dupa dorinta cu posul cu dui. Se tie la frigider pentru o ora, apoi se consuma.

Daca folositi fructe de sera, se adauga zahar brun in pireul de fructe... cantitate dupa gust.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars