Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de Capsuni Anca ( Necopt)

Ingrediente

  • 680 g capsuni proaspete de gradina taiate felii
  • 1 crusta de tort gata preparata (urmeaza indicatii)
  • 100 g capsuni intregi
  • 10 curmale fara samburi (aici am folosit stafide) inmuiate in apa calda pentru 10 minute
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 150 ml frisca vegetala (optional)
  • Ciocolata de post pentru decor (eu nu am folosit)
  • zahar brun dupa gust, daca folositi fructe de sera sau congelate (optional)
  • Pentru crusta:
  • 200 g nuci sau migdale
  • 175 g curmale
  • un varf de lingurita de sare
  • ulei pentru uns forma (eu nu am folosit pentru ca nucile au fost destul de uleioase)

Mod de preparare

Primul pas este formarea crustei. In blender/food processor se pun nucile si de pulseaza pana se macina, apoi se adauga curmalele si praful de sare si se mai pulseaza de cateva ori. Se scoate pasta formata, se pune in forma de tort (tarta) si, cu mana, se apasa pe fundul tavii si pe pereti. Se niveleaza marginea frumos si se da la frigider.

Se trece la prepararea umpluturii. Capsunile taiate felii, se aranjeaza pe fundul tavii in care avem crusta si se pune inapoi la frigider.

Separat in food processor/blender se capsunile intregi si curmalele (stafide) si se pulseaza pana obtinem pireul de fructe.
Aici eu, pentru ca am folosit frisca vegetala, cand am inceput sa o bat am adaugat tot cate putin din pireul de fructe. Am obtinut o spuma fina. Cine nu foloseste frisca vegetala, trece peste partea asta.

Deci pireul din fructe se scoate din food processor si se toarna peste tortul cu felii de capsuni. Se pune inca un strat de felii de capsuni deasupra si se decoreaza cu bucatele de ciocolata de post, sau se decoreaza dupa dorinta cu posul cu dui. Se tie la frigider pentru o ora, apoi se consuma.

Daca folositi fructe de sera, se adauga zahar brun in pireul de fructe... cantitate dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici