Ingrediente
● 680 g capsuni proaspete de gradina taiate felii |
● 1 crusta de tort gata preparata (urmeaza indicatii) |
● 100 g capsuni intregi |
● 10 curmale fara samburi (aici am folosit stafide) inmuiate in apa calda pentru 10 minute |
● 2 lingurite de suc de lamaie |
● 150 ml frisca vegetala (optional) |
● Ciocolata de post pentru decor (eu nu am folosit) |
● zahar brun dupa gust, daca folositi fructe de sera sau congelate (optional) |
● Pentru crusta: |
● 200 g nuci sau migdale |
● 175 g curmale |
● un varf de lingurita de sare |
● ulei pentru uns forma (eu nu am folosit pentru ca nucile au fost destul de uleioase) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Primul pas este formarea crustei. In blender/food processor se pun nucile si de pulseaza pana se macina, apoi se adauga curmalele si praful de sare si se mai pulseaza de cateva ori. Se scoate pasta formata, se pune in forma de tort (tarta) si, cu mana, se apasa pe fundul tavii si pe pereti. Se niveleaza marginea frumos si se da la frigider.
Se trece la prepararea umpluturii. Capsunile taiate felii, se aranjeaza pe fundul tavii in care avem crusta si se pune inapoi la frigider.
Separat in food processor/blender se capsunile intregi si curmalele (stafide) si se pulseaza pana obtinem pireul de fructe.
Aici eu, pentru ca am folosit frisca vegetala, cand am inceput sa o bat am adaugat tot cate putin din pireul de fructe. Am obtinut o spuma fina. Cine nu foloseste frisca vegetala, trece peste partea asta.
Deci pireul din fructe se scoate din food processor si se toarna peste tortul cu felii de capsuni. Se pune inca un strat de felii de capsuni deasupra si se decoreaza cu bucatele de ciocolata de post, sau se decoreaza dupa dorinta cu posul cu dui. Se tie la frigider pentru o ora, apoi se consuma.
Daca folositi fructe de sera, se adauga zahar brun in pireul de fructe... cantitate dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Capsuni Anca ( Necopt)" nu uita sa ii faci un review.
Se trece la prepararea umpluturii. Capsunile taiate felii, se aranjeaza pe fundul tavii in care avem crusta si se pune inapoi la frigider.
Separat in food processor/blender se capsunile intregi si curmalele (stafide) si se pulseaza pana obtinem pireul de fructe.
Aici eu, pentru ca am folosit frisca vegetala, cand am inceput sa o bat am adaugat tot cate putin din pireul de fructe. Am obtinut o spuma fina. Cine nu foloseste frisca vegetala, trece peste partea asta.
Deci pireul din fructe se scoate din food processor si se toarna peste tortul cu felii de capsuni. Se pune inca un strat de felii de capsuni deasupra si se decoreaza cu bucatele de ciocolata de post, sau se decoreaza dupa dorinta cu posul cu dui. Se tie la frigider pentru o ora, apoi se consuma.
Daca folositi fructe de sera, se adauga zahar brun in pireul de fructe... cantitate dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort de Capsuni Anca ( Necopt)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany