Tort de biscuiti (de post)

Complexitate
redusa
Tort de biscuiti (de post)

Ingrediente

  • Ingrediente compozitia cu cacao :
  • 1 kg biscuiti populari
  • 300 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 300 ml apa
  • cateva bucatele de rahat
  • 200 gr alune nesatate
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente compozitia cu cocos:
  • 400 gr margarina
  • 400 gr zahar pudra
  • 400 gr nuca de cocos
  • cateva stafide
  • Ingrediente glazura:
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa calduta

Mod de preparare

Mod preparere compozitia cu cacao:
Apa se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul,dupa care se pun pe foc pana ce se dizolva zaharul.Dupa ce se dizolva,de ia vasul deoparte si se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se zdrobesc cu sucitorul in bucatele potrivite nici prea mari,nici prea mici.Se zdrobesc si alunele tot cu sucitorul si se amesteca cu biscuitii.Rahatul se taie bucatele potrivite si se adauga si el in compozitie.Peste acesta compozitie se mai adauga romul,cacaua si siropul racit.Compozitia se amesteca bine cu mana pana la omogenizare.
Mod prepare compozitia alba:
Se prepara o crema din margarina, zaharul pudra si nuca de cocos.
Asamblare:
O oala sau o forma rotunda se umezeste usor cu apa rece,dupa care tapeteaza cu celofan.Acum urmeaza formarea tortului.
Se pune un strat subtire din compozitia maro,dupa care un strat subtire din compozia alba,peste cea alba se adauga cateva stafide,si tot asa se repeta acest procedeu pana se termina ambele compozitii.
Straturile de maro si alb nu se vor evidentia foarte bine,din cauza biscuitilor care vor denivela usor stratificarea acestuia,dar se vor simtii la gust.
Cand este gata tortul se da la rece pentru cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata.Tortul se rastoarna cu grija pe un platou,dupa care se orneaza cu glazura.
Mod preparare glazura:
Zaharul se amesteca cu cacaua, se adauga uleiul ,dupa care apa calduta . Se amesteca bine si se toarna peste tort,nivelandu-se usor cu un cutit.

Tortul poate fi lasat asa sau se mai adauga dupa gustul fiecaruia nuca de cocos,alune...etc.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Ciorba de burta cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de burta cu legume

,,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" ,, Am eu un cufar fermecat -cu condimente DeliKat "' ,...

Ciorba de burta cu legume
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute