Crema:
Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.
Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.
Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.
La final, adaugati esenta de rom.
Acoperiti crema cu folie alimentara ca sa nu se formeze acea cojita deasupra, apoi lasati sa se raceasca.
Intre timp, puneti nucile intr-o tigaie (nu o ungeti cu nimic) si le prajiti la foc mic, timp de cateva minute. Le lasati la racit.
In alta oala, puneti zaharul (cele 5-6 linguri pentru caramel) si il lasati la caramelizat, pana cand capata culoarea chihlimbarului.
Cand zaharul este topit complet si caramelizat, adaugati nucile si amestecati. Turnati nucile caramelizate pe o bucata de hartie de copt si le lasati la racit.
Asamblare:
Umpleti biscuitii cu crema de ciocolata racita. Formati prima data un turnulet de 4-5 biscuiti cu crema intre ei, apoi rasturnati turnuletul pe platou si continuati sa lipiti biscuitii cu crema. Pentru ca tortul sa aiba aspectul din imagini, biscuitii trebuie sa fie pusi perpendicular pe platou.
Dupa ce terminati de lipit biscuitii, imbracati tortul intr-un strat de crema.
La final, adaugati nucile caramelizate zdrobite.
Eu am pus nucile caramelizate intr-o punga si le-am zdrobit cu sucitorul.
Din toata cantitatea de crema, mie mi-au iesit 2 tortulete. Unul cu aprox. 24 biscuiti, iar celalalt un mini tortulet cu 8 biscuiti.
Il lasati la frigider cateva ore, pentru a se inmuia biscuitii, apoi il taiati.
Aveti grija sa taiati felii oblice, ca sa va iasa aspectul din imagini.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii