Crema:
Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.
Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.
Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.
La final, adaugati esenta de rom.
Acoperiti crema cu folie alimentara ca sa nu se formeze acea cojita deasupra, apoi lasati sa se raceasca.
Intre timp, puneti nucile intr-o tigaie (nu o ungeti cu nimic) si le prajiti la foc mic, timp de cateva minute. Le lasati la racit.
In alta oala, puneti zaharul (cele 5-6 linguri pentru caramel) si il lasati la caramelizat, pana cand capata culoarea chihlimbarului.
Cand zaharul este topit complet si caramelizat, adaugati nucile si amestecati. Turnati nucile caramelizate pe o bucata de hartie de copt si le lasati la racit.
Asamblare:
Umpleti biscuitii cu crema de ciocolata racita. Formati prima data un turnulet de 4-5 biscuiti cu crema intre ei, apoi rasturnati turnuletul pe platou si continuati sa lipiti biscuitii cu crema. Pentru ca tortul sa aiba aspectul din imagini, biscuitii trebuie sa fie pusi perpendicular pe platou.
Dupa ce terminati de lipit biscuitii, imbracati tortul intr-un strat de crema.
La final, adaugati nucile caramelizate zdrobite.
Eu am pus nucile caramelizate intr-o punga si le-am zdrobit cu sucitorul.
Din toata cantitatea de crema, mie mi-au iesit 2 tortulete. Unul cu aprox. 24 biscuiti, iar celalalt un mini tortulet cu 8 biscuiti.
Il lasati la frigider cateva ore, pentru a se inmuia biscuitii, apoi il taiati.
Aveti grija sa taiati felii oblice, ca sa va iasa aspectul din imagini.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii