Tort de biscuiti

Postat pe: 18-04-2016
(0)

Ingrediente

300 g de biscuiti
1 pachet de unt (200 g)
3 linguri de zahar
3 linguri de cacao
2 lingurite de zahar vanilat Bourbon
jumatate de lingurita de cafea solubila (ness)
200 ml lapte rece
esenta de rom (sau orice alta esenta preferati)
Optional: stafide, coaja de portocala, rahat
Pentru decor:
nuca macinata
100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat Bourbon, cafeaua (nessul) si amestecam bine.

Se inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare.

Adaugam cate un rand de crema, alt rand de biscuiti si tot asa pana obtinem un tort destul de inalt, avand grija sa pastram una-doua linguri de crema si pentru decor.

Se bate cu mixerul frisca pana se face cremoasa, fina, dar nu foarte tare, pentru ca altfel se va strange la frigider.

Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata si frisca.

Se da la frigider inainte de servire.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de biscuiti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de biscuiti