Tort de Ananas

Postat pe: 27-09-2010
(15)

Ingrediente

Blat:
1 cana de suc de portocale (eu am pus ananas)
1 cana de ulei
1 cana de zahar
1 lingura de cacao (se poate si fara daca vreti blat alb)
3 cani faina
4 linguri gem caise (sau de care doriti)
vanilie esenta sau vanilina dupa gust
esenta de rom
coaja rasa de lamaie, portocala
Crema:
2 budinci de vanilie
3 plicuri de gelatina (7 gr plicul)
600 ml suc de ananas
esenta de rom (optional)
compot de ananas
o cutie de 560 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se amesteca toate foarte bine, intr-un castron, dupa care se rastoarna intr-o tava unsa (tapetata cu hartie si unsa). Se da la cuptor pana o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata. Se lasa la racit, se scoate din forma, se spala forma, se puna folie de plastic in ea apoi.

Blatul se taie in doua si se imparte in doua tavi rotunde. Se pun fructele din conserva peste blatul pregatit din timp in tava si din sucul ramas in conserva se face un sirop (suc + 2 linguri zahar+ esenta de rom) care se toarna peste fructe si blat (nu mult ca se va inmuia prea tare).

Intre timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile si gelatina pana se ingroasa. Se lasa la racit si cand este putin caldut se toarna peste blat. Se da la rece cateva ore pana gelatina se intareste, se decoreaza cu frisca vegetala sau doar cu fructe dupa dorinta.
Am taiat o feliuta mica din tort, eram curioasa sa vad cum este in sectiune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort de Ananas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alinapassions
•  19.03.2013 10:34:34

MMM... Si eu vreau o feliuta!

pupi
•  26.03.2012 19:23:58

Anavieru, sincer ma bucur ca ai pregatit tortul. este unul din preferatele mele in posturi. Imi place ca ti-a reusit tare bine, sper ca s gustul a fost pe placul tau. Daca ai timp sa imi raspunzi si sa imi spui cum a iesit blatul , cat de mult sau putin ai insiropat si ce fructe ai pus in el si INCA ODATA, daca ti-a placut, tare m-as bucura.
LA MULTI ANI , cu intarziere, dar totusi din inima...

anavieru
•  26.03.2012 18:21:14

pupi am adaugat pozele..le poti vedea pe profilul meu la album de familie

anavieru
•  26.03.2012 15:17:24

Multumesc pupi pt raspuns..chiar azi il incerc pt ca azi e ziua mea:D..o sa revin mai tarziu cu poze ..:)

pupi
•  20.03.2012 19:25:38

Anavieru, scuze, doar acuma am avzut comentariul tau.Am o greseala la reteta, am uiat sa las spatiu intre ingredientele pentru blat si cele pentru crema. Daca citesti comntarile facute si intrebarile puse+raspunsurile, ai sa vezi ca primele 10 ingrediente sant pentru blat , restul ptr creme si sirop.
Ai grija, sa nu insiropezi blatul prea tare ca , find unul de post si neavand oua in el , este foarte sensibil. Va atraga umezeala multa din sirop si din fructe si se va inmuia foarte tare. De asta veau sa iti atrag atentia la insiropat, e bine sa ungi doar putin de tot cu sirop ptr restul de umezeala o sa mai lasa ananasul din conserva. San sigura ca iti va reusi si ai sa poti scrie deasupra pe gelatina cele dorite, doar sa folosesti frisca vegetalapusa in punga de decorat la are atasezi un varf cu gaura mica( speciale pentru scris) . Tare mi-ar place sa vad tortul dupa decorare.....felicitari pentru fata si felicitari mamei pentru reusita fetei, dragostea cu care a crescut-o si a indrumat-o pe drumul asta....

anavieru
•  07.03.2012 21:46:50

superb ornament
asa vreau sai fac si eu fiicei mele pt petrecerea de absolvire a facultatii de economie si e pe 4 aprilie si suntem inca in post noi suntem in italia sper sami reuseacsa ca in mijloc vreau sa scriu auguri dottoressa
complimente

pupi
•  03.12.2011 19:01:15

lloredana023.....scuze, doar acuma am vazut intrebarea.....la ingrediente scrie clar ce anume am folosit....plicuri de gelatina si fiecare plic are 7 grame.....ingredientele pentru blat sant pentru unul singur dar dupa coacere blatul se taie in doua felii si rezulta doua torturi....daca lasi blatul netaiat este prea gros si nu mai e asa buna prajitura din cauza ca ai prea mult aluat acolo.....poti sa pastrezi la congelator a doua felie si sa faci doar jumate de cantitate de crema de gelatina si fructe...eu am facut doua torturi pentru ca am dus la biserica ....

lloredana023
•  25.11.2011 15:44:10

buna,arata super tortul dar am niste nelamuriri...gelatina e foi sau praf?Ingredientele sunt pentru doua torturi?
Am nevoie de raspuns rapid ca sa il si fac :D

pupi
•  16.04.2011 18:08:46

Simona 31...scuze...am facut greseala sa nu las spatiu liber intre ingredientele pentru blat si restul....primele 10 ingrediente sant pentru blat, se amesteca toate, se coace, se taie in doua( faci 2 torturi sau pui jumate de blat la congelator ptr o alta intrebuintare) apoi unde scrie coaja coaja de lamaie si dedesupt portocala acolo pui coaja rasa de la fructe pentru aroma ..... sucul de ananas scrie la ingrediente , 600 ml...ala se fierbe cu budincile si gelatina....sucul de ananas ramas din conserva se foloseste ptr umectarea blatului....aici trebuie mare atentie...fiind un blat fara ou , este foarte sensibil la umezeala...se pun fructele staorse bine si blatul se umezeste foarte, foarte putin, sau folosesti fructele cu putin sirop pe ele si nu mai insiropezi blatul....nu folosi ambele variante ca va iesi blatul foarte foarte moale... ...cantitatile necesare sant toate scrise la ingrediente...singura problema este ca nu am lasat spatiu intre ele....deci primele 10 sant ptr blat doar

pupi
•  16.04.2011 17:54:10

Juana10....gemul prevazut se pune in blat...primele 10 ingredientese amesteca toate, se face blatul apoi urmezi exact instructiunile date...se pare ca am uitat sa las distanta intre ingredientele necesare blatului si cele lalte........fiind un blat fara oua este foarte sensibil la umezeala.....de aia trebuie avut grija mare sa nu ramana pe fructe foarte mult sirop...ori nu scurgi fructele foarte bine, si nu mai insiropezi blatul....eu am facut greseala ca nu am scurs suficient fructele si am mai pus si sirop ,un piculet, ....a fost blatul putin moale ....deci atentie aici

simona31
•  16.04.2011 15:23:35

Pupi, mi se pare o reteta delicioasa si as vrea sa o incerc azi, dar din pacate nu am inteles chiar tot . am ceva nelamuriri cu sucul de ananas..trebuie sa pun si in blat? "Intre timp se pune la fiert sucul de ananas" ce cantitate de suc? si te-as ruga sa imi zici mai exact ingredientele pentru blat (ca sunt putin in ceata)...
Multumesc mult! Spor in toate! :)

juana81ro
•  16.04.2011 14:34:31

foarte bine arata si cred ca si este foarte bun...vreau sa il incerc. ce ai facut cu cele 4 linguri de gem?

pupi
•  19.03.2011 18:19:10

vio_t84, a doua jumatate de blat se inveleste bine in folie de plastic si apoi in folie de aluminiu sau in ce vrei tu si se pastreaaza la congelator pana la o alta folosire....despre frisca vegetala, stiu ca se gaseste in Romania si fara proteina animala, nu cunosc produsele dupa nume, dar poti sa cumperi de la supermarket-urile pe care le aveti acolo....poti intreba pe forum fetele....multe folosesc din cea vegetala si te pot lamuri mai bine decat o fac eu ....mersi

vio_t84
•  19.03.2011 17:18:59

arata delicios!dra ce fac cu al doilea blat?ca nu vreau sa fac 2 torturi.si in plus frisca vegetala nu e deloc vegetala...are proteina din lapte....nu cred ca arata bine fara frisca,ma gandeam maine sa fac,pt sotul meu,dar fara frisca arata ciudat.

alina_i
•  01.04.2009 15:52:26

Pupi, foarte bine arata torturile tale :) Sunt minunate!!! Pline de savoare si culoare! Felicitari!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort de Ananas